«Penguins» ar 12 metieniem pietiek, lai uzvarētu Stenlija kausa pirmajā finālspēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsēriju naktī uz otrdienu (Latvijas laiks) sāka pašreizējā čempionvienība Pitsburgas «Penguins», kas pirmajā spēlē ar 5:3 savā laukumā pieveica Nešvilas «Predators» vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Penguins» izvirzījās vadībā ar 1-0.

Mājinieki pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 3:0 un atlikušajā spēlē laukumā dominēja «Predators», kas 54.minūtē panāca 3:3, tomēr trīs minūtes vēlāk Džeiks Gincels izrāva Pitsburgai panākumu. Zīmīgi, ka pirms šā vārtu guvuma mājinieki metienus pa vārtiem nebija izpildījuši 37 minūtes.

«Zinām, ka mums jābūt labākiem, ka daudzos aspektos ilgos spēles nogriežņos tikām apspēlēti un gaidījām no sevis vairāk,» pēc mača pauda «Penguins» galvenais treneris Maiks Salivans. «Kaut esam apmierināti ar rezultātu, zinām, ka nerādījām labāko sniegumu.»

«Predators» kļuva par pirmo komandu vēsturē, kas Stenlija kausa finālsērijā vienā trešdaļā noturējusi pretiniekus uz nulli metienos pa vārtiem.

Spēles sākuma daļā «Penguins» labā vārtus iemeta Jevgēņijs Malkins, Konors Šīrijs un Niks Bonīno, kurš arī ieraidīja piekto ripu tukšos vārtos.

Savukārt «Predators» sastāvā atzīmējās Raiens Eliss, Koltons Simonss un Frederiks Gudro.

Abu komandu otrā spēle ceturtdien vēlreiz risināsies Pitsburgā.

«Predators» Rietumu konferences finālā ar 4-2 pieveica Anaheimas «Ducks», pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē sasniedzot Stenlija kausa izcīņas finālu. Savukārt «Penguins» vienība Austrumu konferences finālsērijā 4-3 uzvarēja Otavas «Senators».

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja «Penguins» komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu