Hārtlijs: Izlase spēlēja tādu pašu hokeju kā hokeja lielvalstis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs neilgi pirms došanās uz dzimto Kanādu intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā paudis, ka mūsu komanda pasaules čempionātā demonstrējusi tādu pašu sniegumu kā hokeja lielvalstis. Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas hokejisti bija ļoti tuvu, lai sasniegtu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, taču pietrūka pavisam nedaudz.

«Pasaules čempionāts bija patīkama pieredze, īpaši atmosfēras ziņā, bija daudz līdzjutēju no Latvijas. Es jutu, ka esam labi sagatavojušies, spēlētāji bija gatavi gan fiziski, gan mentāli. Spēlē pret Vāciju, es redzēju, ka mēs esam labākie slidotāji laukumā, lai arī Vācijai bija divas brīvas dienas pirms spēles. Latvijas hokejisti izdarīja lielu darbu, un esmu apmierināts,» atskatoties uz pasaules čempionātu, intervijā LHF sacīja Hārtlijs.

Latvijas komanda bija mata tiesas attālumā no ceturtdaļfināla, taču to izšķirīgajā grupas turnīra cīņā sasniedza Vācijas valstsvienība. Latvijas izlase turnīrā ierindojās 10. vietā.

«Jā, mēs nekad negribam, ka notiek šādas situācijas, bet tās notiek un notiks,» par maču ar Vāciju sacīja Hārtlijs. «Visi pieļauj kļūdas - treneri, spēlētāji, tiesneši, tā tas notiek. Pasaules čempionātā ir labākie spēlētāji, treneri un tiesneši, bet tā tas var notikt katrai komandai. Es vērtēju sniegumu un esmu ļoti lepns par to, kā mēs pārstāvējām Latviju, kā spēlētāji cīnījās.»

LHF vadība pirms pasaules čempionāta izlasei izvirzīja uzdevumu iekļūt ceturtdaļfinālā.

«Es jutu gandarījumu par spēlētājiem, viņu sniegumu. Kopā ar federāciju mēs ļoti gribējām Latvijas hokejā ienest pozitīvas emocijas.

Es sacīju spēlētājiem, ka katram zēnam un meitenei, kurš Latvijā spēlē hokeju, ir jāizjūt lepnums par Latvijas izlasi.

Šajā ziņa mums ir jābūt kā vēstniekiem, kā tirgotājiem, kas «pārdod» hokeju, - mums jārada pozitīvā gaisotne ap hokeju, lai tie cilvēki, kurus šis sporta veids nav interesējis, pievienojas spēlētāju vai līdzjutēju lokam. Tās ir augstas likmes, un es biju ļoti priecīgs, kā mūsu puiši parādīja savu profesionalitāti. Jā, varbūt mēs nesasniedzām gaidītos rezultātus, bet es nevarētu prasīt no hokejistiem lielāku pašatdevi, disciplīnu un ieguldīto darbu,» pastāstīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris.

Iepriekš LHF vadība neslēpa, ka turpina sarunas ar Hārtliju par jauna līguma parakstīšanu. TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka runa ir par četru gadu sadarbību. Lielāka skaidrība šajā jautājumā, visticamāk, būs jūlijā.

Pēc pāris dienām Hārtlijs dosies uz dzimto Kanādu.

«Mūsu izlase spēlēja tādu pašu hokeju kā hokeja lielvalstis. Man patīk ātrs, uzbrukumā balstīts hokejs. Ja spēle notiek tikai no aizsardzības pozīcijām, tad, manuprāt, pretiniekam tiek raidīts vēstījums, ka neesam pietiekami ātri, pietiekami labi, tāpēc mēs mazināsim iespēju nodarīt maksimālu kaitējumu, proti, ielaist vairāk vārtu, proti, labāk tikt sakautiem ar rezultātu 4:0, nevis 7:0. Manā ieskatā, tas ir nepareizi.

Hokejisti ir uz viena un tā paša ledus, viņiem ir trīs divdesmit minūšu periodi, ir jāaizmirst par to, ka pretinieka komanda varbūt ir labāka. Ir jārada pareizais prāta stāvoklis.

Lūk, cik tuvu mēs bijām zviedriem, bet viņi ir zelta medaļnieki. Mēs ļoti labi cīnījāmies pret pasaules čempioniem. 3:1 pret amerikāņiem - mēs pieļāvām kļūdas trešajā periodā, kas mums maksāja spēli - kļūdas vienmēr būs hokeja spēles sastāvdaļa, lai arī kā mums to negribētos. Hokejs ir kļūdu spēle,» skaidro treneris.

Hārlija darbu ļoti atzinīgi vērtējusi teju visa Latvijas hokeja sabiedrība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu