Grabuste: Daudzcīņā vairs nestartēšu, koncentrējoties tikai tāllēkšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Pieredzējusī Latvijas vieglatlēte Aiga Grabuste pēc pērn piedzīvotajām veselības likstām nolēmusi vairs nestartēt daudzcīņas sacensībās, koncentrējoties tikai tāllēkšanai, kurā viņa ceturtdien Ogres stadionā sīvā cīņā uzvarēja «Rīgas kausu» sacensībās, pēc mačiem žurnālistiem sacīja 29 gadus vecā sportiste.

Ceturtdien Ogres stadionā Grabuste bija labākā tāllēkšanā dāmām, svinot uzvaru ar 6,38 metrus tālu lēcienu, tikai par centimetru pārspējot Māru Grīvu. Grabuste pie «Rīgas kausa» tika ceturto reizi karjerā, kas ir labākais rādītājs starp latviešu sportistiem.

«Esmu ļoti apmierināta ar startu, tāpēc, ka vēl svētdien startēju Japānā. Laika starpība un lidojums desmit stundas no turienes... Domāju, ka rezultāts šoreiz nebija tik augstvērtīgs aklimatizācijas dēļ,» atzina Grabuste, kura svētdien Japānas pilsētā Kavasaki Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «World Challenge» sērijas sacensībās spēcīgā konkurencē ar rezultātu 6,49 metri izcīnīja trešo vietu, taču no šī gada pasaules čempionāta normatīva (6,75) atpalika par 26 centimetriem.

«Sezona vēl tikai sākas. Ļoti ceru, ka būs arī 6,60 metri, uz kuriem cerēju šodien. Ja salīdzina ar pagājušo gadu, kas bija ļoti neveiksmīgs, tad sezonas sākumam ir ļoti labi,» vieglatlēte bija apmierināta ar pirmajiem startiem. «Pierādīju sev, ka augsta līmeņa sacensībām esmu gatava. Arī pērn Eiropas čempionātā, kur traumējos vēl pirms pamatsacensībām, es biju gatava.»

Grabuste savulaik ļoti sekmīgi startēja daudzcīņā, kur uz brīdi bija arī Latvijas rekordiste septiņcīņā, bet 2012.gadā Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, tomēr tagad viņa šai vieglatlētikas disciplīnai ir likusi punktu.

«Gribu oficiāli pateikt, ka daudzcīņā vairs nestartēšu. No pagājušā gada bija atkarīgs, vai turpmāk startēšu daudzcīņā. Tā kā bija problēmas ar Ahilleja cīpslu, nolēmu, ka vairs negribu piedalīties daudzcīņas sacensībās. Ar Ahilleju veiksmīgi esmu tikusi galā un izārstējusi, tomēr izlēmu palikt tikai tāllēkšanā. Daudzcīņas naglenes esmu pakārusi uz nagliņas,» uzsvēra vieglatlēte, kuras personīgais rekords āra stadionos tāllēkšanā ir 6,69 metri.

Viņai šobrīd ir plānots itin intensīvs sacensību grafiks. «Sacensību periodā man ir atvieglotie treniņi pa divarpus stundām dienā. Tā kā tagad man ir vienas sacensības pēc otrām, tad sanāk tikai atjaunošanās un gatavošanās nākamajiem mačiem. Ar menedžeri vēl runāsim, kur būs nākamais starts, tas atkarīgs no tā, kā aklimatizēšos. Visticamāk, tās būs nākamajā nedēļas nogalē Valmierā vai Tartu,» prognozēja Grabuste.

Sportiste šosezon izlaida ziemas sezonu, jo tās laikā slimoja. «Rudenī trenējāmies arī 400 metriem, bet ziema sanāca ļoti slimīga. Bija bronhīts ar angīnu reizē, un vēl antibiotikas jādzer. Sapratu, ka ziema jāizlaiž un jāgatavojas vasaras sezonai.»

Tāpat viņa atzina, ka Ogres stadiona ieskrējiena skrejceļš viņai ir nedaudz par mīkstu. «Katram lēcējam ir savs segums, kas patīk. Man patīk cietāks segums. Ogre ir kā labs treniņu stadions, bet segums priekš manis par mīkstu. Tā kā «Daugavas» stadionu aizslēdza rekonstrukcijai, varbūt būs jābraukā arī uz Ogri trenēties, taču mēs vēl joprojām trenējamies Rīgas manēžā,» sportiste norādīja, ka Latvijas galvaspilsētā ar treniņu iespējām nav pārāk plaša izvēle.

Ceturtdien notikušajās «Rīgas kausu» sacensībās no Latvijas sportistiem bez Grabustes uzvarēja vēl tikai Jānis Leitis, kuram 400 metru skrējienā pietrūka piecas sekundes simtdaļas līdz jaunam Latvijas rekordam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu