Latviešu izcelsmes basketbolists Šmits kļuvis par Nīderlandes čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolists Endrjū Šmits kopā ar Groningenas «Donar» komandu ceturtdien kļuva par Nīderlandes čempionu.

Šmita pārstāvētā «Donar» komanda finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 85:55 (20:14, 19;13, 24:12, 22:16) uzvarēja «Zwolle» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Šmits, kuram šī bija pirmā sezona Nīderlandes komandā, sērijas piektajā spēlē guva piecus punktus, trāpot divus no trim divpunktu metieniem un vienīgo sodiņu. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Pērn Šmits spēlēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubā «Jūrmala»/«Fēnikss», bet 2015.gadā viņš tika iekļauts Latvijas izlases kandidātu vidū, kuri gatavojās Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr Šmits sastāvā neiekļuva.

Šmita vecmamma dzimusi Latvijā, bet Otrā pasaules kara laikā devusies bēgļu gaitās un ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi ASV.

Floridā dzimušais Šmits iepriekš pārstāvēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandu «Liberty Flames», kas spēlē Virdžīnijā bāzētās Brīvības Universitātes paspārnē.

Pērn LBL čempionātā Šmits aizvadīja 37 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 10,3 punktiem, 7,1 izcīnītu atlēkušo bumbu un 1,5 bloķētiem metieniem.

Groningenas «Donar» komanda šosezon startēja arī FIBA Eiropas kausā, kur izstājās pēc otrā posma, netiekot izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu