Cibuļskis: Čehijā par mani interesējās jau kopš decembra

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Čehijas augstākās hokeja līgas klubs Hradeckrālovas «Mountfield» jau gandrīz pusgadu interesējies par bijušo Rīgas «Dinamo» aizsargu Oskaru Cibuļski, sarunā ar TVNET atzina pats hokejists.

Cibuļskis pirms nedēļas oficiāli vienojās ar «Mountfield» komandu, kuru šosezon pārstāvēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš. Abi hokejisti nesen notikušajā pasaules čempionātā, kuru Latvijas izlase noslēdza desmitajā vietā, tika atzīti par labākajiem spēlētājiem savās pozīcijās.

«Čehijas klubs par mani interesējās jau kopš decembra. Džeriņš bija teicis par mani labus vārdus. Klubs ar mani gribēja parakstīt līgumu jau pirms čempionāta, bet galīgo lēmumu pieņēmu pēc turnīra. Gribējās uz ārzemēm aizbraukt, jo man jau ir 29 gadi,» pastāstīja hokejists.

Cibuļskis kopš 2009.gada pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas «Dinamo», bet pirms tam viņš vienu sezonu spēlēja Austrijas augstākās līgas komandā «Salzburg», kas bija viņa pirmā pieturvieta ārpus Latvijas.

«Liels paldies «Dinamo», jo šis projekts ir ideāls latviešu hokejistiem. Komandā nospēlēju astoņus gadus, kuru laikā bija gan pozitīvas, gan negatīvas emocijas. Kopumā viss patika un es noteikti gribētu šeit spēlēt.

Par sadarbību ar «Dinamo» netika runāts. Bija labs piedāvājums spēlēt Čehijā, tāpēc piekritu un manu lēmumu ģimene atbalstīja,» atklāja hokejists.

Latvijas izlase pasaules čempionāta grupu turnīra noslēdzošajā mačā cieta sāpīgu zaudēju Vācijas valstsvienībai ar 3:4 pēcspēles metienos, turklāt vācieši vien spēles pamatlaika pēdējā minūtē guva vārtus un panāca pagarinājumu. Šī neveiksme aizšķērsoja Latvijai ceļu uz ceturtdaļfinālu

«Principā ir tā, ka čempionāts bija labs. Spēles bija interesantas - visās cīnījāmies. Ir neliels rūgtums, ka nesasniedzām ceturtdaļfinālu, jo bija lieliska iespēja, taču pietrūka tikai pāris sekundes,» atcerējās Cibuļskis.

Čempionāta laikā radās amizanta situācija, ka Cibuļskis savas nūjas aizdeva Džeriņam, kurš demonstrēja rezultatīvu sniegumu. «Iedevu Džeriņam nūjas uz vienu spēli, viņš iemeta vārtus. Teicu, lai ņem arī nākamajā spēlē manas nūjas, un viņš atkal iemeta. Pēc tam jau visai komandai sacīju, ka prasiet man nūjas, ja gribiet gūt vārtus. Džeriņš tā arī visu čempionātu nospēlēja ar manām nūjām,» pasmējās Cibuļskis.

Latvijas izlases hokejisti trešdien viesojās Rīgas pilī pie valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. «Ir ļoti patīkami saņemt uzslavas, ka mūsu sniegumu novērtē. Prieks, ka fani ir gandarīti.

Tikšanās ar prezidentu bija liels gods,» piebilda Cibuļskis.

Astoņu sezonu laikā «Dinamo» rindās Cibuļskis aizvadīja 304 dueļus, kuros guva 16 vārtus un veica 39 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā viņš 48 spēlēs iemeta trīs vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu