Henriks Lundkvists: Piepildījās viens no maniem sapņiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Triumfēt pasaules čempionātā hokejā bija viens no Zviedrijas izlases vārtsarga Henrika Lundkvista sapņiem, ko svētdien beidzot izdevās piepildīt, izteicās spēlētājs.

Zviedrijas hokeja izlase svētdien Ķelnē pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 finālā uzvarēja iepriekšējo divu gadu labāko vienību Kanādu un triumfēja pasaules čempionātā.

Pieredzējušais Lundkvists pasaules čempionātos vēl ne reizi nebija uzvarējis, turklāt valstsvienībā planētas meistarsacīkstēs viņš iepriekšējo reizi spēlēja tālajā 2008.gadā.

Kopā ar izlasi Lundkvists 2006.gadā Turīnā kļuva par olimpisko čempionu.

«Šī ir lieliska sajūta. Kad pēc sezonas atstāju Ņujorku, biju ļoti vīlies, kā tas viss noslēdzās. Tomēr no otras puses redzēju lielu iespēju doties palīgā Zviedrijas izlasei un spēlēt kopā ar brāli,» turnīra rīkotājiem pauda Lundkvists, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Ņujorkas «Rangers».

Tieši vārtsarga brālis Jūels Lundkvists šajā pasaules čempionātā bija Zviedrijas izlases kapteinis.

«Nezinu, cik daudz šādu iespēju man vēl būs. Uzvarēt pasaules čempionātā bija viens no maniem sapņiem, jau sen to biju iztēlojies. Mums šogad tam bija savākta laba komanda.

Biju pamatīgi noskaņojies, lai brauktu uz pasaules čempionātu un palīdzētu izlasei uzvarēt,» norādīja 35 gadus vecais Lundkvists.

«Pirmo reizi kaut ko uzvaru kopā ar Zviedrijas izlasi,» izteicās šīs valstsvienības uzbrucējs Markuss Krīgers, kurš ikdienā spēlē Čikāgas «Blackhawks».

«Zinu, cik šis panākums ir svarīgs ne tikai izlases hokejistiem, bet arī visam valsts hokejam. Būs lieliski atgriezties dzimtenē un dalīties šajā panākumā ar tautu.»

Tikmēr zviedru aizsargs Jūnass Brodīns izteicās, ka svētdien gūtais panākums patiešām ir kas nozīmīgs. «Tas ir kā sapņa piepildījums. Tas būs kaut kas satriecošs, kad atgriezīsimies mājās. Tieši tāpēc mēs spēlējam hokeju - zviedru cilvēku dēļ.»

Savukārt Kanādas izlases spēlētājs Treviss Konecnijs atzina, ka viņa pārstāvētajai komandai pagarinājumā bija iespējas noslēgt šo maču, tomēr liktenis bija lēmis citādāk.

«Mūsu vārtsargs šajā spēlē nospēlēja izcili. Viņš saglabāja mūsu izredzes iegūt zeltu. Pagarinājums bija nervus kutinošs. Protams, šo zaudējumu ir grūti sagremot, tomēr tai pašā laikā Zviedrija parādīja ļoti labu sniegumu.

Sudrabs nav tas, pēc kā ieradāmies, tomēr tik un tā vismaz man šī ir lieliska pieredze. Šādā turnīrā piedalījos pirmo reizi.

Noslēdzošajās minūtēs vēderā bija daudz taureņu,» pauda vien 20 gadus vecais Filadelfijas «Flyers» uzbrucējs Konecnijs.

Par finālmača labākajiem spēlētājiem tika nosaukti abi vienību vārtsargi - Lundkvists un Kalvins Pikards.

«Henriks aizvadīja satriecošu spēli, dodot mums iespēju uzvarēt. Viņš pēc dabas ir uzvarētājs, ko Henriks vēlreiz pierādīja finālā,» uzsvēra Krīgers.

Savukārt Zviedrijas izlases vienīgo vārtu autors pamatlaikā Viktors Hedmans izteicās, ka viņam otrās trešdaļas beigās vienkārši paveicies, kā rezultātā izdevies izvirzīties vadībā, lai gan trešā perioda sākumā kanādieši panākuši izlīdzinājumu.

«Kopumā otrajā periodā ar ripu nebiju draugos, tā no manis bieži atlēca, tāpēc trešdaļas beigās vienkārši raidīju to uz vārtu priekšu, kamēr mani komandas biedri nosedza skatienu vārtsargam. Domāju, ka viņš (Pikards) manu metienu tiešām neredzēja,» sacīja Hedmans, uzsverot veiksmes nozīmi šajā vārtu guvumā.

Zviedrijas izlasei šis ir desmitais pasaules čempiones tituls, bet iepriekš par planētas labāko valstsvienību tā tika kronēta 2013.gadā.

Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, Ķelnē aizvadītajā A apakšgrupas turnīrā ieņemot piekto pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu