Samoilovs/Šmēdiņš uzvar Latvijas čempionāta pirmajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien Ventspilī izcīnīja uzvaru pirmajā Latvijas čempionāta jeb «Ergo Open» posmā.

Ventspilī notikušā pirmā posma finālā galvenie favorīti Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:16, 21:19) apspēlēja ar otro numuru izliktos Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu.

Sākumā vadībā izvirzījās Pļaviņš ar Regžu, un rangā augstākstāvošie Samoilovs ar Šmēdiņu viņus noķēra tikai tad, kad abiem duetiem uz tablo bija pa astoņiem punktiem. Pēcāk tieši viņi pārņēma dueļa iniciatīvu, pirmajā setā izcīnot gana drošu uzvaru.

Arī otro setu ar 6:1 izrāvienu sāka pasaules ranga līderi, taču pretinieki viņus noķēra un pat izvirzījās vadībā. Pēdējais sitiens otrajā setā Pļaviņam gan bija autā, tāpēc pie panākuma tika Samoilovs un Šmēdiņš.

«Fināls bija baudāms,» Latvijas Volejbola federācija citē Šmēdiņa teikto. «Mārtiņš ar Haraldu labi iesāka pirmo setu. Tas palīdzēja uzturēt zināmu spriedzi. Otro setu iesākām labi, bet pašiem gadījās pāris kļūdiņas, un pretinieki pievilka klāt. Pēdējās divas spēles bija labs treniņš. Mums trūkst spēļu pieredzes spēcīgos turnīros ar spēcīgiem pretiniekiem, bet fiziski jūtamies labi.»

«Otrajā setā ātri izvirzījāmies vadībā ar 6:1, bet pretinieki ātri panāca izlīdzinājumu, un līdz pat seta beigām divu punktu pārsvara nevienai no komandām vairs praktiski nebija. Bija garas izspēles, un skatītājiem bija interesanti skatīties šo cīņu,» tikmēr piebilda Samoilovs.

Savukārt trešo vietu svētdien izcīnīja sacensību trešais numurs Edgars Točs un Rihards Finsters, kuri ar 2-0 (21:12, 21:14) pārspēja Tomu Šmēdiņu un Aleksandru Soloveju, kam bija piešķirts ceturtais numurs. Zīmīgi, ka svētdien Finsteram aprit 26 gadi.

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks jūnija sākumā Majoru pludmalē, bet 10. un 11.jūnijā būs sacensības Rīgā, kur sestdienas mači notiks «O-Sands» laukumā pie «Elektrum» Olimpiskā centra, bet finālsacensības - «Lido» kompleksa laukumos.

Jūlijā būs arī posmi Alūksnē un Saulkrastos, bet fināls augusta sākumā risināsies Jūrmalā. Savukārt, ņemot vērā četrus labākos rezultātus no pieciem aizvadītajiem Latvijas čempionāta posmiem, veiksmīgākajam pārim tiks piešķirts ielūgums uz augustā Jūrmalā gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru.

Turnīra kopējais balvu fonds ir 12 500 eiro. Fināla etapā vīri cīnīsies par 2000 eiro balvu, bet dāmas par 1500 eiro.

Pērn olimpiskajā sezonā Latvijas čempioni tika kronēti jau sezonas vidū, kad finālposma titula cīņā olimpieši Samoilovs un Šmēdiņš pārspēja Pļaviņu un Regžu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu