Basketbolists Vairogs paziņo par karjeras beigšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas basketbolists Akselis Vairogs piektdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmās spēles pārtraukumā intervijā Latvijas Televīzijas 7.kanālam paziņoja, ka beidz sportista karjeru, savu nākotni basketbolā saskatot trenera amatā.

Šobrīd 31 gadu vecais Vairogs, kurš Latvijas izlases rindās piedalījās 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, šo sezonu cerēja sākt Polijas klubā Zelona Guras «Stelmet», taču pēc tam, kad vienība atteicās no līguma parakstīšanas, tāpat kā viņam neizdevās vienoties ar citu Polijas klubu «Torun», Vairogs pievienojās pērnā gada Latvijas čempionei «Valmiera»/ORDO.

Vidzemes klubā viņš gan sezonas beigas nesagaidīja, jo februāra sākumā klubs ar viņu vienošanos izbeidza, bet kopš tā laika Vairogs vairs nespēlēja.

Vairogs šosezon LBL turnīrā piedalījās desmit spēlēs, kurā vidēji iemeta 6,9 punktus, kamēr «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņam deviņu maču laikā caurmērā izdevās iemest 4,6 punktus.

Savukārt iepriekšējo sezonu Vairogs sāka Lietuvas komandā Panevēžas "Lietkabelis", bet sezonas vidū viņš atgriezās Latvijā un pievienojās Valmiera"/ORDO vienībai, palīdzot vienībai pirmo reizi vēsturē kļūt par valsts čempioni.

Savas karjeras laikā Vairogs devies viesspēlētāja gaitās arī uz Francijas pēc spēka otrās līgas klubu «JSA Bordeaux», kā arī Polijas augstākās līgas vienību Vroclavas «Slask». Tāpat Vairogs pārstāvējis «Valmieras» komandu, tomēr lielāko daļu karjeras viņš pavadījis «Ventspils» rindās.

Vairogs ir trīskārtējs Latvijas čempions, divus titulus izcīnot ar «Ventspils» komandu, bet pērn zelta medaļu iegūstot Valmieras kluba rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu