Kalvītis: Ar 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu vēlamies attīstīt hokeju reģionā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saņemot tiesības rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā, Latvija un Baltkrievija vēlas attīstīt hokeju reģionā, kandidatūras prezentācijas laikā uzsver Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Uz 2021.gada pasaules čempionāta kopīgu rīkošanu pretendē Latvija un Baltkrievija, bet tām konkurenci sagādās Somija, kas arī izvirzījusi savu kandidatūru. Lēmums par šī turnīra rīkošanu tiks pieņemts Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) gadskārtējā kongresā piektdien Ķelnē.

«Hokejs Latvijā ir ļoti populārs, un esam pateicīgi mūs Baltkrievijas draugiem, ka ielūdza mūs. Ķelnē Latvija izlasi atbalstīja vismaz 7-8 tūkstoši līdzjutēju. Ar šo čempionātu vēlamies attīsti hokeju reģionā,» paziņoja Kalvītis.

Latvijas un Baltkrievijas kandidatūras sauklis ir «Passion. No borders.».

«Patiešām ticu Eiropai bez robežām. Tas būtu lieliski - parādīt, ka Eiropa ir par dedzību, bet bez robežām. Rīgā alus maksā 2,20 eiro, bet Minskā tas ir lētāks,» teica Rīgas mērs Nils Ušakovs.

«Daudz mācījāmies no tā, kā Rīga rīkoja 2006.gada pasaules čempionātu un kā Minska organizēja 2014.gada meistarsacīkstes. Ņemot vērā šo pieredzi, varam sagatavot vēl labāku 2021.gada čempionātu,» pauda Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHRB) ģenerālsekretārs Jaroslavs Zavgorodnijs.

Savukārt FHRB viceprezidents Sergejs Gončarovs atzīmēja, ka hokejs abās valstīs ir sporta veids numur viens.

«Tas būtu pats lielākais gods, kas mums uzticēts, un pats lielākais notikums, ko abas valstis varētu sarīkot,» atzīmēja Sergejs Gončarovs.

Latvijas un Baltkrievijas puse kā turnīra mājvietas piedāvā Rīga un Minsku, kamēr Somijā mači plānoti Helsinkos un Tamperē.

«Pārstāvēt Somijas izlasi kā komandas kapteinim un spēlēt mājās savu līdzjutēju priekšā bija dubults gods. Tās bija neticamas sajūtas, kad visa valsts stāv aiz tevis. Hokejs ir somu dzīves sastāvdaļa, un varu garantēt, ka Somijas līdzjutēji parūpētos par lielisku atmosfēru ne tikai mājinieku mačos, bet arī visā turnīrā kopumā. Iespējams, esam lieli runātāji, bet, kad mēs darām, tad darām pamatīgi,» uzsvēra Somijas hokeja leģenda Saku Koivu.

Tikmēr Somijas Hokeja federācijas (SJ) prezidents Harri Nummela lielīja somu infrastruktūru, jo Tamperes centrā 2020.gadā durvis vērs jauna multifunkcionāla halle.

«Tā ir pavisam jauna pasaules klases arēna ar vislabākajiem apstākļiem. Somija ir viena no drošākajām un stabilākajām valstīm pasaulē. Varam piedāvāt lielisku atmosfēru pasaulē labākajam sporta veidam,» stāstīja Nummela.

Jaunajā hallē būs 13 500 sēdvietas un tā atradīsies Ziemeļeiropā modernākajā multifunkcionālajā hallē.

«Ceturtās paaudzes arēna Tamperē bija mans sapnis desmit gadu garumā,» atzīmēja IIHF viceprezidents Kalervo Kummola.

Kā iepriekš atklājis Kalvītis, Latvijas un Baltkrievijas apvienotā kandidatūra saņēmusi daudzu Āzijas valstu atbalsta apliecinājumus.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā, šai valsti pasaules čempionātu uzņemot pirmoreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu