Krievijas un Somijas hokejisti ar «sausajām» uzvarām iekļūst PČ pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase, kā arī Somijas valstsvienība, ceturtdien sasniedza pasaules čempionāta pusfinālu.

Krievija Parīzē ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Čehiju. Savukārt Somija Ķelnē ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja ASV.

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja aizsargs Dmitrijs Orlovs, kurš veiksmīgi pieslēdzās uzbrukumam un no tuvas distances raidīja ripu čehu vārtos. Savukārt piecas minūtes vēlāk Ņikita Kučerovs ar spēcīgu metienu no iemetienu apļa realizēja vairākumu un panāca 2:0. Trešos vārtus krieviem iemeta Artēmijs Panarins, kurš sešas minūtes pirms pamatlaika beigām sekmīgi noslēdza ātro pretuzbrukumu.

Andrejs Vasiļevskis Krievijas izlases vārtos atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

Vēlāk plkst.21.15 Ķelnē Kanādas un Vācija duelī tiks noskaidrota Krievijas pretiniece pusfinālā.

Vēl trešdien Krievijas izlase saskārās ar nopietnām problēmām ar izkļūšanu no Ķelnes. Uz Parīzi komandas vadība bija nolēmusi doties ar vilcienu, tomēr vagonu tehnisku iemeslu dēļ valstsvienībai dzelzceļa stacijā nācās uzkavēties vairākas stundas. Krievija šajā pasaules čempionātā demonstrē teicamu sniegumu, lai gan A apakšgrupas noslēdzošajā mačā nācās piekāpties ASV un palikt otrajai.

Tikmēr Čehija palika trešajā vietā B apakšgrupā, bet pie medaļām šī komanda nav tikusi četrus pasaules čempionātus pēc kārtas, lai gan divos no tiem (2014.gadā Minskā un 2015.gadā Prāgā) tika sasniegts pusfināls. Krievijas hokejisti Minskā kļuva par pasaules čempioniem, bet nākamajos divos turnīros iegūts attiecīgi sudrabs un bronza.

Savukārt Ķelnē notikušajā mačā rezultāts tika atklāts otrā perioda sākumā, kad Miko Rantanens vairākumā no vārtu priekšas raidīja ripu pretinieku cietoksnī. Savukārt otros vārtus somi iemeta trešā perioda septītajā minūtē, kad amerikāņi uzbrukumā pazaudēja ripu un viņiem izdevās divatā izslidot pret vienu pretinieku aizsargu, Jonasam Kempainenam panākot 2:0.

Harri Seteri Somijas izlases vārtos atvairīja visas 26 pretinieku mestās ripas.

Somi savus pretiniekus pusfinālā uzzinās vakarā, kad plkst.21.15 ceturtdaļfinālu uzsāks Zviedrija un Šveice.

B apakšgrupā tikai ceturto vietu ieguvusī Somijas valstsvienība pērn kļuva par pasaules vicečempioni, finālā atzīstot Kanādas pārākumu, turklāt sudrabs tika iegūts arī 2014.gadā Minskā. Iepriekšējo reizi par planētas meistarīgāko komandu šī izlase kļuva 2011.gadā.

Savukārt talantīgā ASV komanda, kas pārspēja Krieviju cīņā par pirmo vietu A apakšgrupā, pērn zaudēja krieviem cīņā par bronzu, bet iepriekšējos četros turnīros iegūtas divas trešās vietas.

Pasaules čempionāta pusfinālu izspēle notiks sestdien, kamēr cīņas par medaļām gaidāmas svētdien.

Jau pusfinālā iespējama divu galveno favorīšu Kanādas un Krievijas tikšanās. Kanādieši šajā turnīrā cenšas panākt krievus izcīnītajos pasaules čempionāta zeltos. Krievija par labāko planētas meistarsacīkstēs kļuvusi 27 reizes, taču 22 gadījumos tā pie šāda panākuma tika kā PSRS izlase.

Pasaules čempionātā kopumā startējušās 16 komandas sākotnēji tika sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpina cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Itālija un Slovēnija - ir spiestas pamest augstāko divīziju.

Viņu vietā nākamajā gadā nāks Austrija un Dienvidkoreja, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, piedevām korejieši nākamgad elites grupā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

Latvijas izlase šo pasaules čempionātu noslēgusi ar iegūtu desmito vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu