Šabala: Latvijas kausa finālā bijām labāki par «Ventspili»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Supe

Ambiciozais futbola klubs «Riga» Latvijas kausa finālā bija labāks par saviem pretiniekiem «Ventspili», lai gan tieši rīdzinieki dramatiskā cīņā piedzīvoja zaudējumu, uzskata šīs vienības uzbrucējs Valērijs Šabala.

«Ventspils» trešdien Latvijas kausa finālā pēc pagarinājuma cīnījās neizšķirti 2:2 ar «Riga», bet 11 metru pēcspēles sitienu sērijā izcīnīja uzvaru ar 6:5.

«Kaut kur nepaveicās, visu laiku vārtus ielaižam pēc rikošetiem. Tā bija pret «Liepāja«/»Mogo», Jūrmalas «Spartaku», tagad arī šajā spēlē. Nezinu, kas notiek, ko mēs darām nepareizi,» pēc spēles teica Šabala. «Gatavojāmies ļoti nopietni, visi bija gatavi mačam. Spēlējām labi, kādos momentos labāki bija ventspilnieki, bet kopumā, uzskatu, ka labāki bijām mēs.»

«Lielu problēmu ar vārtu gūšanas iespēju realizāciju nav, diezgan daudz sitam iekšā. Fināla sākumā bija kāds moments vai pusmoments, kuru nerealizējām.

Viņi iesita pirmie, bet mēs nepadevāmies, atguvāmies un bijām vadībā. Vienkārši nepaveicās,» izteicās Šabala.

Trešdien «Skonto» stadionā norisinājās pirmā spēle šogad un arī pirmā pēc īpašnieku strīda, kad tika demontētas apgaismes lampas, kā arī vairākos sektoros noņemti krēsli.

«Ar spēlēšanu uz «Skonto» stadiona zālājā viss bija labi, tikai pārāk agri sāku just smagas kājas un krampju tuvošanos. Pēdējās divas dienas pirms spēles trenējāmies stadionā, tā kā bijām gatavi,» atklāja Šabala.

«Par Latvijas kausa izcīnīšanu bija solītas prēmijas, taču galvenā motivācija bija Eirokausi. Prēmijas tika solītas lielākas, nekā «Skonto» laikos. Neuzvarējām, līdz ar to nav jēgas runāt par prēmiju apmēru,» norādīja uzbrucējs.

Pateicoties «Ventspils» uzvarai Latvijas kausa izcīņā, ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju ieguva pagājušās sezonas ceturtais spēcīgākais klubs «Liepāja»/«Mogo». Savukārt, ja turnīrā būtu uzvarējusi «Riga», tieši šī vienība varētu šovasar startēt Eirokausos.

«Ventspils» komanda Latvijas kausā tagad triumfējusi septiņas reizes, iepriekšējo reizi to paveicot 2013.gadā, savukārt vien otro sezonu valsts augstākajā līgā spēlējošā «Riga» centās tikt pie pirmās nozīmīgās trofejas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu