Daugaviņš: Pirmoreiz daudzos gados izlasei bija tik saliedēts kolektīvs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pirmoreiz daudzu gadu laikā Latvijas hokeja valstsvienībai bija tik saliedēts kolektīvs, pēc turnīra pauda izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas hokeja izlase turnīru iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Savukārt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvija nav spējusi iekļūt kopš 2009.gada.

«Manā karjerā bijuši līdzīgi mači. Ļoti vēlējāmies uzvarēt, tomēr nedaudz pietrūka,» portāls «championat.com» citē Daugaviņa izteikumus pēc dueļa. «Kad izpildīju «bullīti», parādīju metienu, vārtsargs nokrita uz ceļa, tomēr veica špagatu un man vairs nebija, kur likties.

Gribētos, lai šādos mačos uzvarētāju noskaidro pagarinājumā, tomēr arī «bullīši» ir daļa no spēles.»

Daugaviņš pauda, ka grūti spēlēt, kad pretinieku komandu dzen uz priekšu 18 000 līdzjutēju. «Pateicoties skatītājiem, vāciešiem no jauna parādījās emocijas. Grūti, tomēr vienmēr ir patīkami spēlēt pilnu tribīņu priekšā. Mēs ticējām visu spēli, ka varam uzvarēt, pat brīdī, kad bijām iedzinējos ar 0:2, jo zaudēt mums nebija ko.»

«Pirmoreiz daudzu gadu laikā Latvijas izlasē bija tik saliedēts kolektīvs. Visas četras maiņas spēlēja līdzīgi,» pēc turnīra pauda valstsvienības kapteinis. «Mums bija draudzīga komanda. Spēle ar Krieviju neizdevās, tomēr zinājām, ka galvenais mačs būs pret Vāciju.

Paldies Bobam Hārtlijam, ka iemācīja mums citu hokeja kultūru.»

«Atspēlējām divus vārtus, iemetām trešos. Bet tāda ir spēle,» pauda Latvijas izlases veterāns Jānis Sprukts, nevēloties komentēt tiesnešu darbu. «Nākamā gada čempionātam atkal sagatavosimies labi un viss būs lieliski. Kopumā turnīrā Latvijas izlase spēlēja labi, tomēr beigās bija divi punkti par maz.»

Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Vācijas izlase spēkosies ar pērnā gada uzvarētāju Kanādu. Ļoti veiksmīgu turnīru aizvadošā Šveice ceturtdaļfinālā spēkosies ar Zviedriju, Čehija tiksies ar Krieviju, kurai pēc Latvijas zaudējuma būs jādodas ceturtdaļfinālu aizvadīt Parīzē, bet divu pagājušā pasaules čempionāta pusfinālistu cīņā tiksies ASV un Somija.

Tāpat jau pusfinālā būs iespējams Kanādas un Krievijas duelis. Ja Kanāda kļūs par pasaules čempioni, tā titulu iegūs 27.reizi un atkārtos Krievijai (PSRS) piederošo labāko rezultātu.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mači notiks ceturtdien, bet izšķirošās cīņas par godalgām tiks aizvadīti sestdien un svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu