Razgals: Pret Vāciju darīsim visu, kas ir mūsu spēkos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas pēdējā un izšķirošajā spēlē otrdien pret Vāciju, kurā noskaidrosies komanda, kura tiks ceturtdaļfinālā, darīs visu, kas ir viņas spēkos, lai sasniegtu savu mērķi, sacīja valstsvienības debitants Frenks Razgals, kurš pirmdien mačā ar Krieviju piedzīvoja savu debiju planētas meistarsacīkstēs.

Mačs Ķelnē sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, bet cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV3 un 3+.

Latvijas izlase pirmdien mačā ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju cieta neveiksmi 0:5, taču Boba Hārtlija vadītā komanda saglabā teicamas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, taču tad otrdien nepieciešama uzvara pret mājinieci Vāciju.

Spēlē ar Krieviju savu debiju pasaules čempionātos piedzīvoja četri Latvijas hokejisti - vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš, aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Frenks Razgals, kurš ir Latvijas izlases jaunākais spēlētājs. Viņš laukumā, darbojoties ceturtajā maiņā, nospēlēja 11 minūtes un četras sekundes.

«Emocijas ir dažādas, it kā debija pasaules čempionātā, bet zaudējums ar 0:5. Tomēr nav ko nolaist rokas, jo vēl ir pēdējā grupas spēle. Mēs ļoti gribam tikt ceturtdaļfinālā, tāpēc darīsim visu, kas ir mūsu spēkos. Iesim laukumā kā uz pēdējo cīņu,» pēc spēles žurnālistiem sacīja Razgals.

«Morāli biju gatavs spēlei. Bija skaidrs, ka būs grūti, tāpēc pirmās maiņas bija tādas kā bija, pieļāvu arī kļūdas, taču centos izpildīt visu, ko saka treneri. Tomēr vienmēr jau var labāk. Vai bija uztraukums? Sākumā uz brītiņu jau bija, taču nav ko uztraukties, tāda ir hokejista dzīve. Bija prieks debitēt tāda līmeņa turnīrā, uztraukums bija, taču es savācos, gāju spēlēt un darīju, ko varēju,» teica izlases debitants.

Savulaik Latvijas izlasē ir spēlējis arī Frenka tētis Aigars Razgals, kurš valstsvienības kreklā aizvadīja desmit spēles, taču ne pasaules čempionātos. Razgals vecākais šobrīd ir hokeja treneris.

«Nezinu, ko tētis teiks, pēc spēles sazvanīsimies. Protams, varēju nospēlēt labāk. Tētis, ja ir par ko paslavēt, tad paslavēs, ja būs par ko, pakritizēs. Viņš ir mans pirmais treneris, vienmēr norādīs, ko daru nepareizi. Tas ir normāli,» atzina Razgals jaunākais.

Šo sezonu Razgals aizvadīja «Rīga» komandā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, kā arī piedalījās piecos Rīgas «Dinamo» mačos Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

«Ja man kāds sezonas sākumā teiktu, ka maijā būšu pasaules čempionātā un spēlēšu, tad neticētu. Milzīgs prieks būt daļai no šīs komandas,» teica Razgals, kurš gan vēl nezina, kur spēlēs nākamajā sezonā. «Tad redzēs, jo par to nedomāju.

Tagad visas domas ir tikai par izlasi un pasaules čempionātu.»

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 punktiem sešās spēlēs ir Krievija, kam ar 15 punktiem seko ASV, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, septiņi punkti ir Dānijai, bet pie četriem punktiem tikusi Slovākija. Tikmēr Itālija septiņās spēlēs ieguva vienu punktu un atstās elites divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu