Hārtlijs: Ķelne ir skaista, bet mēs gribam redzēt Parīzi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Spēle ar Vācijas izlasi otrdien pasaules čempionātā Ķelnē būs kā Stenlija kausa izcīņas fināla septītā spēle, taču komandai tai būs gatava, jo tās mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā un doties uz Parīzi, pēc pirmdien aizvadītā mača ar Krieviju sacīja Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas pirmspēdējā spēlē pirmdien ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijas izlasei, taču šis zaudējums nemazināja Hārtlija vadītās komandas izredzes tikt ceturtdaļfinālā. Lai nodrošinātu ceturto vietu grupā, kas ļautu piedalīties izslēgšanas spēlēs, otrdien būs jāizcīna uzvara pret Vāciju.

Mačā pret Krieviju Latvijas izlase jau pirmajā periodā nonāca iedzinējos, taču vēl pirms šīs spēles treneri, izvēloties sastāvu lika manīt, ka galvenais mačs turnīrā būs otrdien.

«Mēs gaidījām, ka būs smaga spēle, jo Krievija ir labākā komanda šajā grupā, taču mēs guvām labu mācību, kura mums noderēs rīt pret Vāciju. Vienalga, kas notiks rīt, bet arī šajā mačā es jutu, ka komanda ir gatava lielām lietām. Puiši ir nopelnījuši šo maču, kas būs kā Stenlija kausa izcīņas fināla septītā spēle. Es lepojos ar saviem spēlētājiem un viņiem uzticos. Vācijai klāt nāks Leo Draizaitls un Filips Grūbauers vārtos, taču ziniet, hokejā laukumā spēlē pieci pret pieci un abos vārtos ir vārtsargi. Tā būs lieliska spēle, mēs strādāsim tāpat, kā līdz šim, un mēs gribam uzvarēt,» sacīja Hārtlijs.

«Ķelne ir skaista pilsēta, bet mēs gribam redzēt arī Parīzi,» smaidot sacīja treneris.

Pirmdienas mačā ar Krieviju savu debiju pasaules čempionātos piedzīvoja četri Latvijas hoekjisti - vārtsargi Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš, aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Frenks Razgals.

«Tas bija mūsu plāns, dot iespēju visiem puišiem, jo viņi to bija pelnījuši, aizvadot treniņus jau no marta sākuma. Jānis Kalniņš, Rezijs [Frenks Razgals], Jaksers [Jānis Jaks], viņi bija nopelnījuši, lai šodien spēlētu un pārstāvētu savu valsti. Es kā galvenais treneris nevarēju viņus nelaist laukumā. Tieši tāpēc Kalniņu laidām laukumā trešajā periodā. Viņš ir strādājis ar neticamu atdevi un bija pelnījis šo iespēju,» sacīja treneris.

Hārtlijs atzina, ka Krievija bijusi labāka, taču uzsvēra, ka Latvijas izlases puiši cīnījušies no visas sirds. «Mēs nešķirojam spēles. Skaidrs, ka neizdevās viss, ko gribējās parādīt, taču man nav pārmetumu nevienam,» bilda Hārtlijs.

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš savulaik pats bija pie Latvijas izlases stūres, sacīja, ka viņa vadītajai komandai šajā mačā ne viss sanācis kā plānots. «Arī mums svarīgākā spēle būs rīt, kad tiksimies ar ASV. Šodien bija lietas, kas sanāca, kas nē,» kā allaž savos izteikumos nerunīgs bija Znaroks.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 punktiem sešās spēlēs ir Krievija, kam ar 15 punktiem seko ASV, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, septiņi punkti ir Dānijai, bet pie četriem punktiem tikusi Slovākija. Tikmēr Itālija septiņās spēlēs ieguva vienu punktu un atstās elites divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu