Dānijas hokejisti aizsūta Itāliju uz pirmo divīziju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dānijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pirmdien Ķelnē ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Itāliju. Līdz ar zaudējumu itāļi A apakšgrupā paliks pēdējie un atstās elites divīziju, nākamsezon startējot pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Vēl divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 0:0, bet tad Niklass Hards vairākumā no vārtu priekšās izvirzīja vadībā Dānijas izlasi. Itāļi pie pirmās izdevības nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču 73 sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksanders Egers paklupa savā aizsardzības zonā un kuriozi ieraidīja ripu savos vārtus. Vārtu guvums tika ieskaitīts Pēteram Reginam, kurš no dāņiem pēdējais pieskārās ripai.

Sebastians Dāms Dānijas izlases vārtos atvairīja visas 16 itāļu mestās ripas.

Šo maču, kas abām izlasēm bija noslēdzošais pasaules čempionātā, tiesāja Latvijas hokeja soģis Eduards Odiņš.

A apakšgrupas ietvaros plkst.21.15 Latvija spēkosies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju. Maču tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV3 un 3+.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 14 punktiem piecos mačos seko Krievija, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, septiņi punkti ir Dānijai, bet pie četriem punktiem tikusi Slovākija. Tikmēr Itālija septiņās spēlēs ieguva vienu punktu un atstās elites divīziju.

Tikmēr B apakšgrupā Kanāda ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) pārspēja Norvēģiju.

Kanādiešiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Koltons Paraiko, bet pa vieniem vārtiem Breidenam Šenam, Markam Šeifelem un Zemgus Girgensona komandas biedram Bufalo «Sabres» rindās Raienam O'Reilijam.

Četrus no pieciem vārtiem kanādieši guva vairākumā.

Norvēģi šajā mačā pa Čada Džonsona vārtiem meta vien desmit reizes, pie tam trešajā periodā neizpildot nevienu metienu.

Plkst.21.15 šīs apakšgrupas ietvaros Francija tiksies ar Slovēniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 16 punkti, bet ar 13 punktiem otrā ir Čehija. Tālāk ar 12 punktiem seko Šveice, 11 punkti ir Somijai. Tikmēr astoņus punktus guvusi Norvēģija, septiņi punkti ir mājiniecei Francijai, četrus punktus guvusi Baltkrievija, bet kopvērtējumu ar punktu noslēdz Slovēnija, kas nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta pirmajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas noslēgsies otrdien, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Itālija un Slovēnija - spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu