Batons pieļauj atgriešanos F-1

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējušais britu pilots Džensons Batons, kurš pēc divām nedēļām piedalīsies Pirmās formulas (F-1) posmā Monako, neizslēdz, ka 2018.gadā varētu jau atgriezties sacensībās uz pilnu sezonu.

Batons gaidāmajā etapā «McLaren» komandā aizstās spāni Fernando Alonso, kurš tajā laikā startēs Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs.

Tagad 37 gadus vecais 2009.gada pasaules čempions Batons izteicies, ka neizslēdz iespēju atgriezties F-1 seriālā.

«Man ir līgums ar komandu, tāpēc noteikti es neizslēgtu neko,» Batons atbildēja uz jautājumu par nākotni.

Pagājušajā sezonā «McLaren» komandu pārstāvēja gan brits, gan spānis, tomēr šosezon Batons F-1 nestartē, nodarbojoties ar vienības spēkratu attīstīšanu.

Batons atklāj, ka viņam divas citas komandas piedāvājušas līgumu uz 2017.gadu. «Man bija daudz iespēju, lai šogad brauktu. Tas ir lieliski,» pauda brits, kurš pašlaik daudz laika pavada ASV un sestdien Kalifornijā bijis labākais dzelzs vīra sacensībās savā vecuma grupā.

«Monako uztveru kā savas vienīgās sacīkstes šogad. Nevaru neko iegūt, tomēr arī nevaru neko zaudēt. Esmu šeit, lai palīdzētu komandai un arī gūtu prieku,» Batons pauda, ka viņš Montekarlo neizjutīs spiedienu.

Batons F-1 debitēja 2000.gadā «BMW Williams» sastāvā un šajā laikā 305 sacensībās izcīnījis 15 uzvaras, kā arī astoņas reizes ticis pie pirmajām starta pozīcijām. Sekmīgākā viņam bija 2009.gada sezona, kad ar «Brawn» vienību tās vienīgajā sezonā negaidīti tika izcīnīts čempionu tituls.

Tāpat Batons 2011.gadā ar «McLaren» kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2004.gadā ar «BAR Honda» sezonas noslēguma kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu