Merzļikins: Man nepatīk ne Krievija, ne KHL

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas pirmais numurs vārtos Elvis Merzļikins neslēpj, ka viņam savulaik izteikti piedāvājumi no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, taču viņš nevēlas doties spēlēt uz Krieviju, kas viņam nepatīk. Lielais sapnis ir nokļūšana Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

«Mana mamma ir no Latvijas, bet tēvs krievs, no Maskavas. Viņš nomira, kad man bija trīs gadi. Esmu izaudzis Šveicē un vairāk sevi asociēju ar šo valsti. Jūtu, ka manas mājas ir Šveicē. Bet kā cilvēks es, protams, esmu latvietis. Spēlēju Latvijas izlasē, un man tas ir pats svarīgākais. Jau no bērnības spēlēju Šveicē, tāpēc nacionālajā čempionātā skaitos tur kā vietējais spēlētājs. Cik ilgi vēl spēlēšu Šveicē? Nezinu, skatīsimies. Ja būs zvans no manas sapņu līgas [NHL], tad nekavējoties sakrāmēšu mantas un došos turp,» portālā «championat.com» citēts Latvijas izlases vārtsargs.

Latvijas valstsvienības vārtus Merzļikins līdz šim sargājis visās piecās spēlēs, kurās palīdzējis savai komandai izcīnīt trīs uzvaras. Pirmdien mačā ar Krieviju viņš nespēlēs, vārtos stāsies Ivars Punnenovs.

«Pasaules čempionātā man jāsaprot, kas ir mani trūkumi un kuros elementos jāpieliek. Gribētu dzirdēt pretinieku domas, ko viņi saka par manu spēli,» pauda Merzļikins.

Vidēji spēlē Merzļikins savos vārtos ielaidis 1,60 ripas, atvairot 94,63% pretinieku metienu.

«Piedāvājumi no Krievijas klubiem man bija pēc iepriekšējā čempionāta, bet man nepatīk Krievija un KHL,» neslēpj talantīgais vārtsargs. «Es pat šai līgai nesekoju līdzi un nezinu, kādas komandas tur spēlē. Krievijā esmu bijis tikai vienu reizi - pirms gada Maskavā. Var jau būt, ka citas pilsētas ir feinas, man grūti teikt. Pirmie iespaid gan nav labi. Maskava, protams, ir smuka pilsēta.»

Spēle ar Krievijas izlasi Latvijai izmaiņas turnīra tabulā neieviesīs, bet galvenais mačs būs dienu vēlāk ar Vāciju, kurā izšķirsies ceļazīmes liktenis uz ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu