«Warriors» atspēlē dziļus mīnusus un pirmajā spēlē uzvar «Spurs»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences fināla pirmajā spēlē svētdien ar rezultātu 111:113 (30:16, 32:26, 28:39, 21:32) piekāpās pērnās sezonas vicečempionei Goldensteitas «Warriors», turklāt zaudēja komandas līderi Kavai Lenardu, kurš atsvaidzināja potītes traumu.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Spurs» nonākusi iedzinējos ar 0-1.

«Spurs» pēc iespaidīga pirmā puslaika bija ieguvusi 20 punktu pārsvaru, taču otrā puslaika sākumā pēc Lenarda traumas komanda salūza, ceturtajā ceturtdaļā zaudējot vadību un piekāpjoties arī mačā. Spēles laikā Sanantonio basketbolisti atradās priekšā pat ar 25 punktiem.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 20 sekundes pirmā puslaika beigās, taču šajā laikā ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

«Spurs» rindās 28 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Lamarkusam Oldridžam, bet Lenards 23 minūtēs iemeta 26 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Savukārt 17 punktus iemeta Manu Džinobili, bet 12 punkti Džonatanam Saimonsam.

Tikmēr «Warriors» komandā 40 punktus sameta Stefans Karijs, bet 34 punkti Kevinam Durantam.

«Spurs» spēli iesāka ar pieciem bezatbildes punktiem, bet pirmās ceturtdaļas beigās pēc izrāviena 14:2 panāca jau 14 punktu pārsvaru (30:16). Otrās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs «Spurs» panāca jau 25 punktu handikapu (46:21), bet kopumā astoņu minūšu laikā tika veikts izrāviens ar 30:7. Uz to «Warriors» atbildēja ar 11 bezatbildes punktiem, taču «Spurs» atjaunoja 20 punktu pārsvaru un puslaiku uzvarēja ar 62:42.

Lielākais spēles pavērsiens bija otrā puslaika sākumā, kad pēc nospēlētām četrām minūtēm Lenards pēc Zazas Pačulijas pārkāpuma savainoja potīti. Soda metienus «Spurs» līderis iemeta (78:55), taču pēc tam klibodams pameta laukuma un spēlē vairs neatgriezās. Pēc Lenarda noiešanas malā «Spurs» ielaida 18 punktus pēc kārtas, viesu pārsvaram sarūkot līdz pieciem punktiem (78:73).

Ceturto ceturksni «Spurs» iesāka ar deviņu punktu pārsvaru, taču «Warriors» pamazām deldēja handikapu un četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kevins Durants izvirzīja vadībā vadībā laukuma saimniekus (101:100). Pēc pusotras minūtes Lamarkuss Oldridžs atguva vadības grožus viesiem (104:103) un Džonatans Saimonss ar «sodiņiem» panāca trīs punktu pārsvaru. Uz to mājinieki atbildēja ar Stefana Karija trejaci un Dreimonda Grīna trīspunktu gājienu, kā rezultātā «Warriors» izvirzījās vadībā ar 109:106.

Tāpat komandas trīs punkti šķīra arī pēdējā «Spurs» uzbrukumā (110:113), bet Oldridža tālmetiens trīs sekundes pirms pamatlaika beigām nebija precīzs, taču viesi ieguva tiesības izpildīt soda metienus. Petijs Milss pirmo «sodiņu» realizēja, bet otro meta garām, taču «Spurs» neieguva bumbu un cieta zaudējumu ar 111:113.

Lenards potītes traumas dēļ jau izlaida «Spurs» Rietumu konferences pusfināla sesto spēli. Kā zināms, Sanantonio vienība izslēgšanas turnīrā zaudēja arī vienu no līderiem Toniju Pārkeru.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā «Spurs» ar 4-2 pārspēja Memfisas «Grizzlies», bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu tika pārspēta Hjūstonas «Rockets».

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no «Warriors» vienības.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013. gadā sasniedza otro kārtu, līdz ar to Bertāns ir pirmais latvietis, kurš spēlējis konferences finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu