Krievijas izlase sagrauj Slovākiju; Baltkrievija uzvar Slovēniju «izdzīvošanas mačā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOE KLAMAR / AFP

Krievijas hokeja izlase, iesildoties pasaules čempionāta spēlei ar Latviju, sestdien sagrāva Slovākiju, kamēr B apakšgrupas pastarīšu duelī Baltkrievija uzveica Slovēniju.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas izlase apspēlēja Slovākiju ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0), divus vārtus iemetot Jevgēņijam Dadonovam, bet pa reizei izceļoties Andrejam Mironovam, Ņikitam Kučerovam, Ivanam Teļeginam un Vladislavam Gavrikovam.

Krievijas izlases vārtos Andrejs Vasiļevskis atvairīja 22 pretinieku raidījumus.

Šī mača laikā tika pavēstīts, ka traumas dēļ turnīrā vairs laukumā nedosies Sergejs Mozjakins, kurš gan Krievijas izlasei palīdzēja vien ceturtajā maiņā, laukumā pārsvarā dodoties vairākumā.

Šajā mačā kārtējo reizi Ķelnē bija problēmas ar ledu, pirms otrās trešdaļas laukumā atkārtoti dodoties ledus uzkopšanas mašīnai.

Nākamajā cīņā Krievijas izlase pirmdienas vakarā sacentīsies ar Latviju.

LETA jau vēstīja, ka citā mačā sestdien Latvija kapitulēja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un ar 3:5 (1:0, 2:3, 0:2) piekāpās spēcīgajai ASV valstsvienībai. Vēl vienā cīņā plkst.21.15 Itālija sacentīsies ar Vāciju.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 punktiem piecās spēlēs atgriezusies Krievija, kam ar 12 punktiem seko ASV izlase, bet pie desmit punktiem tikusi Zviedrija.

Latvija ar deviņiem punktiem ir ceturtā, tai ar sešiem punktiem seko Vācija, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.

Tikmēr ļoti svarīgā B apakšgrupas mačā Baltkrievija ar 5:2 (1:2, 4:0, 0:0) apspēlēja Slovēniju. Līdz ar to ir kļuvis skaidrs, ka Baltkrievija saglabās vietu augstākajā divīzijā, bet slovēņiem nāksies to atstāt.

Šajā mačā izšķirošo pārsvaru baltkrievi ieguva otrajā periodā, kad izcēlās četras reizes. Uzvarētājiem divreiz precīzs bija Aleksandrs Pavlovičs, bet pa vārtiem iemeta Jevgēņijs Kovrišins, Iļja Šinkevičs un Andrejs Stass.

Savukārt slovēņu rindās izcēlās Žiga Jegličs un Davids Rodmans.

Nākamajos B apakšgrupas mačā plkst.21.15 pasaules čempione Kanāda spēkosies pret Šveici, bet pirms tam sestdien Somijas valstsvienība ielaida vārtus pamatlaika noslēdzošajā minūtē, tomēr pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Norvēģiju.

Kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir pasaules čempione Kanāda, kamēr tai ar desmit punktiem seko Čehija, Pa deviņi punktiem ir Šveicei un Somijai, bet astoņus punktus iekrājusi Norvēģija, kam ar septiņiem punktiem seko Francija. Tikmēr attiecīgi četrus un vienu punktu guvušas Baltkrievija un Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu