Girgensons: Ar Aikelu un Gudro bieži aprunājamies, taču ne par hokeju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons pēdējos divus gadus NHL klubā Bufalo «Sabres» ir spēlējis kopā ar vienu no ASV valstsvienības līderiem Džeku Aikelu, bet vēl junioru karjeras laikā viņš Dubjūkas «Fighting Saints» rindās spēlēja vienā maiņā ar Džoniju Gudro, kurš arī ir amerikāņu izlasē pasaules čempionātā Ķelnē. Visi trīs hokejisti šad un tad saskrienas hokejistu viesnīcā, taču kā atzīst Girgensons, par izlašu lietām viņi nerunā.

Mēs un ASV izlases dzīvojam vienā viesnīcā, tāpēc regulāri saskrienamies, parunājamies. Taču ne par izlašu lietām, vairāk papļāpājam kā čomi, par dzīvi, ko vasarā darīsim.

- Par jauno «Sabres» ģenerālmenedžeri arī esat parunājuši?

- Par to vēl neesam runājuši. Ģenerālmenedžeri [Džeisonu Boterilu] apstirināja tikai ceturtdien, kad mums bija spēle, tāpēc Aikelu vēl neesmu saticis, taču gan jau parunāsim. Ko es zinu par Boterilu? Viņš ilgus gadus bija pie Pitsburgas «Penguins», izskatās, ka «Sabres» tas ir labs papildinājums.

- Kā mums sestdien jāspēlē pret ASV izlasi?

- Tāpat kā pret visiem - ātri. Viņi spēlēs tādu pat stilu kā zviedri, būs kustīgi, ātri, fiziski, tāpēc mums tas būs vēl viens liels pārbaudījums.

- Kāda tev ir pēcgarša pēc Zviedrijas spēles?

- Būtu bijis forši, ja mēs realizētu vairākumus un izdarījuši kaut ko vairāk, taču tagad tur neko izmainīt vairs nevar, tāpēc tā spēle ir jāaizmirst. Zviedrija, Krievija, ASV ir spēcīgas komandas.

- Citas spēles esi skatījies?

- Īsti nē. Brīvajā laikā paskatos TV šovus, paguļu, atpūšos, nedaudz esmu pastaigājis arī pa pilsētu. Ķelnes doms ir iespaidīga celtne, pilsētas galvenais apskates objekts.

- Kā ar viesnīcu, svaigs gaiss pietiek?

- Mums sākumā bija istabiņa ar logiem uz iekšpagalamu, bet pēc tam mēs ar Ralfu Freibergu dabūjām numuriņu ar logiem uz ielu, tāpēc pie svaiga gaisa tiekam, bet citiem ir švakāk.

- Kā fiziski jūties pēc četrām spēlēm?

- Normāli, jo kā jau iepriekš teicu, mums ir pateicīgs grafiks, jo pēc spēles seko viena brīvdiena, kurā var atpūsties un atgūt spēkus. Atpūtas diena ļoti daudz ko dod, tāpēc nav nekādu problēmu. Ar veselību viss kārtībā, tikai uz sejas sasitums, bet citu problēmu nav.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu