Zviedrijas hokejisti «saplosa» Itāliju, Čehija «sasit» slovēņus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Zviedrijas hokeja izlase, vien ceturtdienas vēlā vakarā ar uzvaru noslēdzot maču pret Latviju, piektdien Parīzē un Ķelnē notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas ietvaros ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva Itāliju.

Tikmēr B apakšgrupā, kas savus mačus aizvada Parīzē, Čehijas valstsvienība ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) uzveica Slovēniju.

Pēc Itālijas zaudējuma kļuvis arī skaidrs, ka Latvijas izlase arī šogad nosargājusi vietu starp pasaules čempionāta spēcīgākajām komandām.

Maču pret Itālijas izlasi zviedri iesāka ļoti pārliecinoši, pirmo desmit minūšu laikā gūdami divus vārtus - kad atzīmējās Viktors Rasks un Filips Holms. Tiesa, 24.minūtē itāļi atjaunoja intrigu, kad vairākumu izmantoja Džovanni Morīni, bet viņu prieki gan nebija ilgi, jo tikai dažas minūtes vēlāk Jūnass Brodīns atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Trešajā trešdaļā Zviedrijas hokejistiem piederēja izteikts pārsvars, kamēr itāļi lielākoties aizsargājās. Zviedru spēle vainagojās panākumiem, jo izdevās gūt uzreiz piecus vārtus, kad atzīmējās Eliass Lindholms, Līnuss Umarks, Karls Klinberjs, Jūels Ēriksons un Jons Klinberjs.

Vēlāk šīs apakšgrupas ietvaros piektdien Dānija tiksies ar turnīra saimnieci Vāciju.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, bet ar desmit punktiem piecās cīņās tagad seko Zviedrija. Tālāk ar deviņiem punktiem seko ASV un Latvija, kas turklāt sestdien samēros spēkus savā starpā. Piektā ar pieciem punktiem ir Vācija, bet tālāk ar četriem punktiem seko Slovākija. Divus punktus ieguvusi Dānija, bet viens punkts ir Itālijai.

Savukārt Čehijas izlase piektdienas pirmajā B apakšgrupas mačā Parīzē jau pirmajā trešdaļā pret Slovēniju iemeta trīs ripas, kad divreiz izcēlās Romans Horāks, bet vienreiz - Mihals Repīks. Otrā perioda pašā sākumā Mihals Kempnijs panāca jau 4:0, turklāt arī cīņas turpinājumā slovēņiem neatradās pretargumenti titulēto čehu spēlei, piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu.

Trešajā trešdaļā vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem, bet goda vārtus Slovēnijas labā iemeta Miha Verličs.

Vēlāk piektdien šīs apakšgrupas ietvaros mājiniece Francija spēkosies ar Baltkrieviju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir pasaules čempione Kanāda, kamēr tai ar desmit punktiem tagad seko Čehija. Deviņi punkti ir Šveicei, kamēr pirmajam trijniekam ar septiņiem punktiem seko Norvēģija un Somija. Sestā ar pieciem punktiem ir Francija, kamēr viens punkts ir Slovēnijai, bet bez punktiem pagaidām ir šajā pasaules čempionātā blāvu sniegumu demonstrējošā Baltkrievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu