Zviedrijas treneris: Latvijas izlase vēl paņems kādas komandas skalpu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pret Zviedriju nodemonstrējusi ļoti labu sniegumu, tāpēc izņemot spēles rezultātu, valstsvienības galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam redzētais šajā mačā patika.

Latvijas izlase ceturtdien Ķelnē mačā pret Zviedriju zaudēja ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), ciešot pirmo neveiksmi turnīrā četrās aizvadītās spēlēs.

«Spēli sākām lēnu, taču ar to jau rēķinājos, jo Zviedrija ir viena no labākajām slidotājām, kura spēli sāka ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) ātrumiem. Cīnījāmies un man patika, kā puiši pielāgojās cīņai,» pēc spēles žurnālistiem sacīja Hārtlijs. «Pirmajā periodā Zviedrijai bija pārsvars, otrajā trešdaļā mēs labi aizsargājāmies, taču par daudz spēlējām savā zonā, jo pretinieki izmantoja savu pārākumu ātrumā. Savukārt trešajā periodā mums bija iespējas ieķerties, izdevības bija, taču nespējām laicīgi gūt vārtus.»

Viņš uzskatīja, ka vairākumā komanda spēlējusi labi, izveidojot iespējas, taču pietrūka precīza metiena.

«Iespējas bija, piemēram, Roberts Bukarts pārmeta pāri vārtiem, vairākumā izveidojām labas iespējas. Zaudējām, taču vairākumā izpildījums bija labs. Kā zviedru treneris [Rikards Grēnborjs] sacīja, viņiem mazākumā ir tikai NHL spēlētāji, ko varēja arī just. Domāju, ka šī mūsu spēlētājiem bija milzīga pieredze, tāpēc, izņemot rezultātu, es ar spēli esmu apmierināts,» uzsvēra Latvijas valstsvienības treneris.

«Pēc spēles ģērbtuvēs spēlētājiem teicu, lai viņi nenokar degunu. Mūs vēl gaida trīs svarīgas spēles. Jau rīt atgriezīsimies laukumā, aizvadīsim īstu treniņu. Zviedrija, ASV, Krievija, tāpat Kanāda, tās ir TOP līmeņa komandas.

Mums turnīra tabulā joprojām ir trīs uzvaras četrās spēlēs, tāpēc mēs joprojām uz savu mērķi.

Es vēlos palīdzēt spēlētājiem to piepildīt, vēlos, lai mēs spēlējam ceturtdaļfinālā, bet tur būs viena spēle, kurā var notikt pilnīgi jebkas,» Hārtlijs atgādināja, ka komanda ir tikai sava ceļa viducī.

«Man patika, kā komanda šodien cīnījās, jo spējām palikt spēlē. Elvis [Merzļikins] kārtējo reizi mums daudz ļoti palīdzēja spēles sākumā, taču es lepojos ar visu komandu,» piebilda treneris, sakot, ka neizslēdz iespēju, ka Merzļikins šajā čempionātā var aizvadīt visus mačus.

«Redzēsim kā būs, taču rādot tādu sniegumu viņš pats mums saka, ka grib spēlēt katrā spēlē. Mums ir ļoti pateicīgs kalendārs, jo pēc spēles seko brīvdiena.

Iespējams, ka Elvis rīt treniņā nepiedalīsies, dosim viņam atpūtu, un viņš atkal būs gatavs cīņai.»

Tāpat Hārtlijs atzina, ka jau piektdien Ķelnē atgriezīsies uzbrucējs Māris Bičevskis, apsveicot viņu ar ģimenes pieaugumu. «Ģimene ir augstāk par sportu. Mēs esam liela ģimene, tāpēc mums visiem tie ir svētki, jo ceru, ka Latvijas izlasei ir piedzimusi jauna līdzjutēja, kuru, cik zinu, sauc Beatrise,» bilda treneris.

Tikmēr Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs atzina, ka Latvija ir ļoti labi trenēta un spēlē disciplinēti.

«Latvijas izlase šajā turnīrā vēl paņems kādas komandas skalpu. Mēs šajā mačā sapelnījām par daudz noraidījumu, taču labi, ka spējām labi nospēlēt mazākumā, izturēt un tikt pie trim svarīgiem punktiem.

Varēju just, ka Latvijas izlase ir ļoti labi trenēta komanda ar savu rokrakstu,» sacīja zviedrs.

Latvijas un ASV izlases tiksies sestdien, pēc tam sekos mačs ar Krieviju un spēle ar Vāciju.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu