Sevastova Madridē iekļūst pusfinālā; jaunnedēļ ielauzīsies reitinga Top 20

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lieliski prestižo Madrides WTA «Premier» sērijas tenisa turnīru turpina Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kas ceturtdien ceturtdaļfināla mačā ar 6-3, 6-3 apspēlēja Kiki Bertensu no Nīderlandes. Līdz ar to kļuvis zināms, ka Sevastova jaunnedēļ pirmo reizi karjerā ielauzīsies reitinga Top 20.

Spēle ritēja stundu un 12 minūtes.

Par iekļūšanu turnīra pusfinālā Sevastova jau nopelnījusi 390 reitinga punktus un 257 555 eiro prēmiju.

Sevastova līdz šim nekad nebija sasniegusi kāda «Premier» sērijas turnīra pusfinālu.

Sevastova WTA rangā šobrīd ieņem 22. pozīciju (karjeras labākais rādītājs), kamēr viņas 25 gadus vecā pretiniece ir 19. vietā. Iepriekš viņu ceļi kortā nebija krustojušies.

Pusfinālā Sevastova spēlēs ar pēdējā laikā teicamu sniegumu demonstrējošo rumānieti Simonu Halepu (WTA 8), kura ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-1 sagrāva amerikānieti Koko Vandeveju, kas reitingā ir 20. vietā.

Sacensību pirmajā kārtā Latvijas labākā tenisiste ar rezultātu 6-2, 6-4 pieveica ķīnieti Šuai Džanu, bet otrajā kārtā 6-3, 6-3 uzvarēja WTA ranga trešo raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru. Šis bija lielākais panākums Sevastovas karjerā.

Astotdaļfinālā Latvijas pārstāve ar 7-5, 6-2 pieveica spānieti Laru Arrvavarrenu.

«Mutua Madrid Open» turnīra kopējais prēmiju fonds ir 5 439 350 eiro. Tas risinās māla jeb clay seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu