Jānis Porziņģis: Aizmainīšanas gadījumā Kristaps izmēģinās brīvo aģentu tirgu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš pašlaik pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas «Knicks», tiks aizmainīts uz citu vienību, viņš pēc debitanta līguma beigām pārbaudīs savas iespējas brīvo aģentu tirgū, sarunā ar ESPN atklāja viņa brālis Jānis.

«Knicks» iepriekšējā sezonā jau ceturto gadu pēc kārtas nesasniedza NBA izslēgšanas turnīru, lai gan pirms tam ar komandu tika saistītas lielas cerības. Sezonas gaitā pāris reizes neapmierinātību ar klubā notiekošo izteica arī Porziņģis, kurš turklāt neapmeklēja noslēguma tikšanos ar vadību.

Tiesa, basketbolists publiski komentēt šo situāciju atturas.

Šajā pavasarī Porziņģis pavēstīja, ka pārstāvēs Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, turklāt ar «Knicks» vadību spēlētājs par šādu lēmumu neesot apspriedies. Pēdējo mēnešu notikumi izraisījuši spekulācijas par latvieša nākotni Ņujorkas klubā, turklāt par spēlētāja iegūšanu esot interese no citām NBA komandām.

«Kristaps vēlas palikt Ņujorkā, viņš tur jūtas kā mājās. Par to nav jautājumu. Vienīgā lieta, ko viņš vēlas, - lai «Knicks» radītu vidi, kurā Kristaps varētu attīstīties kā spēlētājs un uzvarēt,» izteicās Jānis Porziņģis.

«Ja nu tomēr Kristaps tiks aizmainīts, viņš līdz galam atstrādās savu debitanta līgumu un pēc tam izmēģinās brīvo aģentu tirgu, kur viņš savu likteni varēs izvēlēties pats.»

Jānis Porziņģis, kurš ir sertificēts aģents, strādā sava brāļa aģenta Endija Millera aģentūrā.

Iepriekš tika vēstīts, ka vairākas komandas šajā pavasarī ir uzrunājušas «Knicks» vadību, paužot interesi par 21 gadu vecā Kristapa Porziņģa iegūšanu savā īpašumā.

Tiesa, ir maza iespēja, ka «Knicks» tuvākajā laikā varētu aizmainīt Porziņģi. Sagaidāms, ka tādā gadījumā klubam vajadzētu saņemt vilinošu piedāvājumu no citas vienības.

Pēc nākamās sezonas «Knicks» var piedāvāt Porziņģim pagarināt līgumu par krietni ienesīgāku summu. Tomēr, ja abas puses nespēs vienoties, basketbolistam tiks piedāvāts kvalifikācijas līgums, kas viņu pēc 2018./2019. gada sezonas padarīs par ierobežoti brīvo aģentu.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu