Merzļikins: Pagājušajā gadā novēroju lielāku nervozitāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elvis Merzļikins ir ambiciozs vārtsargs un neslēpj, ka Latvijas hokeja izlases mērķis pasaules čempionātā (PČ) Ķelnē (Vācija) ir iekļūt ceturtdaļfinālā. Viņš gaida tikšanos ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas komandu, kā arī paslavēja pašreizējo Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadību, organizāciju, norādot, ka tagad valstsvienībā viss ir profesionālā līmenī.

«Protams, neviens no mums tādu rezultātu negaidīja. Taču hokejs ir tāda spēle - vari uzvarēt ASV, bet pēc tam zaudēt Itālijai,» Krievijas medijos citēts Merzļikins. «Mums par sasniegto vēl nav pamata priecāties. Pagājušajā gadā novēroju lielāku nervozitāti.»

23 gadus vecais Šveices kluba «Lugano» vārtsargs Elvis Merzļikins ir čempionāta labāko vārtsargu vidū. Trijās spēlēs viņš savos vārtos ielaidis vien divas ripas, atvairot 97,44% pretinieku metienus.

«Cīnīsimies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs,» viņš sacīja. «Tas ir mūsu mērķis, un vēlamies to sasniegt. Līdz ar Boba Hārtlija kļūšanu par galveno treneri mainījies pilnīgi viss. Kad dodos uz izlasi, jūtos priecīgs. Viss ir profesionālā līmenī. Lielisks personāls, mainījusies visa organizācija. Mums tas ir liels bonuss, ka tā notika. Nav vairs tā, kā tas bija iepriekšējos gados. Motivācija dod mums spēku.»

«Gaidīšu visus Krievijas izlases hokejistus. Iepriekšējā gadā man bija interesanti spēlēt pret Bobrovski. Viņš ir viens no maniem mīļākajiem vārtsargiem. Mācos un skatos, cik man vēl pietrūkst līdz NHL līmenim. Tas ir mans pats lielākais sapnis. Tas pats Panarins spēlē kopā ar Patriku Keinu Čikāgas «Blackhawks» komandā, kas ir lieliska. Viņš ir ļoti labs spēlētājs, Panarina metieni parādīs, cik gatavs esmu. Ne uz vienu neapvainošos, man ir vienalga.»

Nākamo spēli Latvijas komanda aizvadīs ceturtdien pret spēcīgo Zviedriju.

«Mums priekšā ir nopietns izaicinājums. Motivācija ir tikai augusi. Skatīsimies, kā būs tālāk, esam mierīgi,» teica Latvijas valstsvienības pirmais numurs vārtos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu