Hārtlijs: Šī uzvara ir ļoti nozīmīga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Itālijas izlase aizvadīja teicamu spēli, nedodot daudz iespēju izcelties, tāpēc mača izskaņā izrautā uzvara ir ļoti nozīmīga, pēc spēles preses konferencē uzsvēra Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase izcīnīja trešo uzvaru trīs čempionātā aizvadītās cīņās, itāļus pārspējot ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0). Abus vārtus iemeta Andris Džeriņš, uzvaru nodrošinot 79 sekundes pirms pamatlaika beigām.

«Es sen strādāju par treneri un man vairs nav nervu,» Hārtlijs smejot atbildēja uz jautājumu, cik nervu šūnas viņš šajā mačā ir zaudējis.

«Itālija pirmajos divos periodos ļoti labi spēlēja aizsardzībā, nedodot mums daudz iespēju izdarīt kvalitatīvus metienus. Trešajā periodā nedaudz mainījām savu stratēģiju, kas Itālijai lika atvērties, taču arī pēc tam bija grūti tikt līdz vārtiem. Tomēr beigās mums bija teicama iespēja, kuru izmantoja Andris Džeriņš, iemetot uzvaras vārtus,» spēles gaitu raksturoja Hārtlijs.

«Itālija ir paveikusi lielu darbu, sagatavojot šādu komandu. Mums šī ir ļoti nozīmīga uzvara, jo nākamie pretinieki jau būs Zviedrija, ASV, Krievija un Vācija, kur pie punktiem tikt būs vēl grūtāk.»

Treneri pirms spēles hokejistus vairākkārt brīdinājuši, ka spēle būs ļoti smaga, tomēr sākums nav izdevies, kā cerēts.

«Zinājām, ka spēle būs smaga, par to arī visu laiku brīdinot spēlētājus. Viņi pirmajā mačā bija piespieduši pie sienas slovākus, jau tad spēlējot ļoti cieši. Zinājām, ka būs grūti tikt pie labām vārtu gūšanas iespējām, tāpēc vajadzēja mest pa vārtiem, lai ir iespēja pielabot metienu, vai tikt pie atlēkušās ripas, kas arī izdevās pirmajā vārtu guvumā.

Mums visā spēlē bija tikai viens pretuzbrukums, kas arī bija pirmspēdējā minūtē, tāpēc iemestie vārti un uzvara ir ļoti nozīmīgi.

Ikviens paveica lielisku darbu, gan visas četras uzbrucēju maiņas, visi aizsargi un arī Elvis [Merzļikins], kuram šoreiz varbūt nebija tik daudz darba kā pirmajās divās cīņās, taču arī pēc pēdējā iemetiena viņš izvilka komandu, atsitot ripu. Ikviens pielika savu roku, joprojām mēs gūstam prieku, ir trīs uzvaras un mēs turpinām iet uz priekšu,» gandarīts bija Hārtlijs.

Atsevišķas uzslavas tika mača varonim Džeriņam.

«Andris ir lielisks spēlētājs. Viņš man atstājis ļoti labu iespaidu, ne tikai kā spēlētājs, bet arī kā cilvēks. Lieliska personība, ar lielām darba spējām, teicams līderis. Tāpat viņš spēj atrasties īstajā vietā īstajā brīdī, ko šodien ļoti labi parādīja,» abu Latvijas izlases vārtu autoru slavēja Hārtlijs.

Izlase gandrīz visu spēli aizvadīja ar četrām maiņām, uz trim pārejot vien septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām. «Redzot, kā rit spēle, man prātā jau bija papildlaiks, tāpēc vēlējos pēc iespējas ilgāk spēlēt ar četriem virknējumiem, lai papildlaikā būtu svaigākas kājas.

Tomēr mēs gribējām uzvarēt jau pamatlaikā, jo šie punkti ir ļoti svarīgi,» norādīja treneris.

Viņš arī sacīja, ka komandā daudziem spēlētājiem ir sasitumi, taču tā ir arī citās komandās. «Hokejs ir fiziska spēle, puiši cīnās, bloķē metienus, izdara spēka paņēmienus, tāpēc sasitumi ir ierasta lieta, taču visi ir gatavi spēlēt,» skaidroja Hārtlijs.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlase nopelnīja tikai vienu skaitlisko vairākumu, to pašu komandai sagādāja vārtsargs. «Itālija spēlēja ļoti disciplinēti, stāvēja tuvu vārtiem, tāpēc šajā mačā nebija daudz slidošanas. Arī mēs bijām disciplinēti, savukārt paši mazākumā nospēlējām ļoti labi, jo nedevām pretiniekiem iespējas. Itālija gaidīja, kad pieļausim kādu kļūdu, bet tādu nebija,» uzsvēra Latvijas izlases vadonis, piebilstot, ka fiziski komanda jūtas spēcīga, tāpēc otrdien komandai paredzēts treniņš.

Tikmēr Itālijas izlases galvenais treneris Stefans Mairs atzina, ka viņa vadītā komanda aizvadījusi ļoti labu spēli. «Mēs spēlējām labi, esmu gandarīts par puišu paveikto. Bijām ļoti labi aizsardzībā, tomēr mēs vēl neesam gatavi uzvarēt šādas spēles. Līdzīgi bija arī pret Slovākiju, tāpēc man ir ļoti žēl savus spēlētājus, ar kuriem es lepojos,» sacīja Mairs.

Pēc uzvaras pār Itālijas izlasi Latvija ir atguvusi A apakšgrupas līderes godu, jo ieguvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trijās spēlēs, bet tai ar astoņiem punktiem seko Krievija. Seši punkti ir ASV, savukārt ceturtā ar četriem punktiem ir Zviedrija, kamēr ar trim punktiem seko Vācija. Tikmēr divi punkti ir Slovākijai, kamēr viens - Itālijai, bet Dānija punktus vēl nav ieguvusi.

Latvijas izlase pasaules čempionātu bija iesākusi ar divām uzvarām. Vispirms komanda ar 3:0 uzveica Dāniju un ar 3:1 arī Slovākiju. Pirms tam vienīgo reizi Latvijas izlase pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, bet šogad tiek aizvadīts pārliecinoši veiksmīgākais čempionāta ievads vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu