Daugaviņš: Pārdzīvoju, ka uz čempionātu netika Kerčs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš savulaik pārdzīvojis, ka uz vienu no pasaules čempionātiem nav ticis Latvijas uzbrucējs Aleksandrs Kerčs, kurš viņam bijis viens no mīļākajiem spēlētājiem.

«Reti ir tāds sportists, kurš var nospļauties - eh! Es gribu vinnēt katru gadu un, ja nesanāk, tad nevis pārdzīvoju, bet esmu dusmīgs pats uz sevi, ka nesanāca. Tas varbūt arī dzen uz priekšu,» sacīja Daugaviņš.

Viņš allaž rāvies palīdzēt Latvijas izlasei, arī tad, ja hokejistam ir savainojums. Tā tas bija arī šogad, kad Daugaviņš, spēlējot Ņižņijnovgorodas «Torpedo» sastāvā, sezonas beigās guva traumu.

«Tur, kur piedalos, cenšos vinnēt. Hokejā noteikti. Ir jau spēles, kuras var uzspēlēt arī tāpat vien, kā zolīti ar draugiem. Tad obligāti vinnēt nevajag. Ja ari tiek spēlēts eiro punktā, man nav uzdevums vinnēt divdesmit piecus eiro. Vasarā draugu pulkā spēlējam futbolu, un tur nav, ka ar galvu pa priekšu lidošu štangā iekšā,» žurnālam «Kas Jauns?» norādīja hokejists.

«Spēlēt izlasē ir goda lieta. Izlasē par darbu jāmaksā nav, bet ir jāiedod motivācija,» uzskata Daugaviņš. «Mēs tomēr esam mazi, un spēlētāju mums maz, bet ir patīkami, ka pēc divarpus mēnešu darba, ja izcīni vēl vietu ceturtdaļfinālā, iedod prēmiju. Tas ir kā paldies. Lai pēc tam varētu kaut kur aizbraukt atpūsties.»

Viņš pārdzīvojis, ka uz vienu pasaules čempionātu netika uzbrucējs Aleksandrs Kerčs.

«Raudāt neraudāju, bet pārdzīvoju gan. Kerčs man bija viens no mīļākajiem spēlētājiem, vienmēr patika, kā viņš spēlē. Kerčs arī bija viens no izlases līderiem katru gadu,» stāstīja Daugaviņš.

Daugaviņš ir Latvijas izlases kapteinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu