Čehijas hokejisti atspēlējas no 0:3 un «bullīšos» uzvar somus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Čehijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā ar rezultātu 4:3 (0:3, 0:0, 3:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Somijas valstsvienību.

Uzvara «bullīti» realizēja Robins Hanzls, bet pēcspēles metienu sērijā teicami vārtus sargāja Petrs Mrāzeks.

Somi šīs spēli iesāka rezultatīvi, pirmajās trīs minūtēs gūstot divus vārtus. Vispirms precīzi meta Valteri Filpula, bet pēc tam precīzs bija arī Topi Jākola. Spēles 14.minūtē Villa Lajunens panāca jau 3:0 Somijas izlases vadībā. Romans Horāks trešā perioda astotajā minūtē guva pirmos vārtus Čehijas izlases labā, bet mača galvenie notikumi norisinājās pamatlaika pēdējās minūtēs.

Kad līdz finālsvilpei bija palikušas divas minūtes un 14 sekundes Radko Gudass panāca 2:3, bet 23 sekundes vēlāk Jans Kovāržs izlīdzināja spēles rezultātu. Spēles pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un vārti netika gūti arī pagarinājumā, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā vienīgais savu «bullīti» realizēja Hanzls, bet somi vienreiz trāpīja pa vārtu stabiņu, kamēr divas ripas tvēra Mrāzeks.

Somi šajā čempionātā piedzīvojuši divus smagus zaudējumus pēc kārtas, jo svētdien sensacionāli tika zaudēts 1:5 Francijai.

Šīs apakšgrupas ietvaros Kanāda ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) sagrāva Baltkrieviju.

Kanādiešiem pa diviem vārtiem guva Neitans Makinons un Breidens Points. Ar pieciem gūtiem vārtiem Makinons šobrīd ir čempionāta labākais snaiperis.

B apakšgrupas kopvērtējumā līderei Kanādai ir deviņi punkti trīs spēlēs, bet tai ar pieiem punktiem seko Čehija un Šveice. Četru punkti ir Somijai, be trīs punkti ir Francijai un Norvēģijai. Tikmēr Slovēnija ieguvusi vienu punktu, bet bez punktiem pagaidām cīnās Baltkrievija.

Tikmēr A apakšgrupā spēlē ASV ar 4:3 (2:3, 1:0, 1:0) pārspēja Zviedriju.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja zviedru uzbrucējs Elīass Lindholms, bet minūti vēlāk Kleitons Kellers izlīdzināja rezultātu. Spēles 13.minūtē Lindholms vēlreiz izvirzīja vadībā zviedrus, bet nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām Džonijs Gudro panāca neizšķirtu. Tiesa, zviedriem vajadzēja vien pusminūti, lai atgūtu vadību, jo precīzi meta Viktors Hedmans.

Otrā perioda trešajā minūtē Gudro guva savus otros vārtus mačā, bet līdz pat trešās trešdaļas 12.minūtei rezultāts bija nemainīgs 3:3. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā astoņas minūtes Džozefs Kofers pirmo reizi šajā spēlē izvirzīja vadībā amerikāņus. ASV hokejisti iegūto vadību nosargāja un izcīnīja uzvaru.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase pirmdien ar rezultātu 6:3 (3:0, 2:0, 1:3) pārspēja Vāciju, taču uzvaru aizēnoja komandas kapteiņa Sergeja Mozjakina savainojums.

Krievijas izlasē pa diviem vārtiem iemeta Vadims Šipačovs un Ņikita Kučerovs.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir Krievija, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un ASV, taču latvieši aizvadījuši par spēli mazāk. Savukārt ceturtā ar četriem punktiem ir Zviedrija, kamēr ar trim punktiem seko Vācija. Tikmēr divi punkti ir Slovākijai, kamēr viens - Itālijai, bet Dānija punktus vēl nav ieguvusi.

Latvijas izlase šo pasaules čempionātu sākusi ļoti veiksmīgi, jo vispirms ar 3:0 tika pieveikta Dānija, bet svētdien ar 3:1 apspēlēta Slovākija. Šī ir pirmā reize, kad izlasei planētas meistarsacīkstes izdevies uzsākt ar divām uzvarām. Pirms tam vienīgo reizi tā pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, taču toreiz otrajā mačā tika piedzīvota neveiksme.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Viņu vietā nākamajā gadā nāks Austrija un Dienvidkoreja, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, piedevām korejieši nākamgad elites grupā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu