«Limuzīna» līdzjutēji Ķelnē uz hokeju dodas ar «Party busu»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz pasaules čempionātu Ķelnē pēc dažādām aplēsēm ir sabraukuši 4000 līdz pat 6000 latviešu līdzjutēji. Ne tikai no Latvijas, bet no dažādām Eiropas pilsētām. Protams, uz mačiem sabrauc Vācijā dzīvojošie latvieši no tuvākas un tālākas apkārtnes, kuri nelaiž garām iespēju atbalstīt sarkanbaltsarkanos.

Tāpat nu jau par tradīciju kļuvis, ka uz pasaules čempionātu hokejā dodas paliels līdzjutēju pulks no Īrijas un Lielbritānijas. Joprojām kolorīta ir fanu grupa no Īrijas, kas jau iepriekšējos čempionātos izcēlusies ar to, ka uz kādu no hokeja spēlēm ierodas ar uzmanību piesaistošu transportlīdzekli.

Gan 2014.gadā Minskā, gan pēc tam Prāgā un Maskavā tas allaž bija glauns limuzīns, bet šoreiz izvēlēts tā dēvētais «Party buss» jeb autobuss, kurā var krietni izklaidēties.

Tādu transportlīdzekli noīrēt Ķelnē nebija problēmu, un fani patiešām izbaudīja «ballītes» gaisotni. Samaksājot 700 eiro īri par divu stundu braucienu, Ķelnes ielas pierībināja dzeltens buss, pa kura logiem dārdēja skaļa latviešu mūzika, piesaistot vietējo iedzīvotāju uzmanību.

Piestājot Reinas krastā un pie autobusa sākot dejas, vietējie palikuši vaļā mutēm, savukārt pašiem līdzjutējiem prieku sagādāja mirklis, kad autobuss brauca garām Latvijas hokeja izlases mītnes vietai, viesnīcai, kurā dzīvo arī citas pasaules čempionāta dalībnieces.

Minētais brauciens notika pirms Latvijas un Slovākijas spēles, un tā nu sagadījās, ka abu vienību spēlētāji jau pulcējās pie viesnīcas, lai dotos uz maču.

Tobrīd autobusā skanējusi Latvijas tusētāju iecienītā «Bermudu divstūra» dziesma «Ballējam, neguļam», un, iespējams, jau tad slovāki saprata, ka atbalsta ziņā spēles laikā viņiem nav nekādu cerību.

Pamatīgi pārsteigts par latviešu azartisko ballēšanos un savas hokeja komandas dievināšanu bijis arī «Party busa» šoferis, kurš atzinis, ka bieži vien ir vedis arī vietējā «Köln» futbola kluba līdzjutējus, bet tik traku ballīti savā braucamajā redzot pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu