Futbols Ķelnē pirmajā vietā, hokejs interesē tikai reto

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāts Ķelnē (Vācijā) un Parīzē (Francija) pilnā sparā noris jau ceturto dienu. Skaistajā Vācijas pilsētā Ķelnē hokeju bauda arī pāris tūkstoši Latvijas līdzjutēju. Par hokeja spēļu apmeklējumu organizatoriem nevajadzētu sūdzēties, taču čempionāta atmosfēra pilsētā ir visai bēdīga - to lielākoties veido ārzemju izlašu līdzjutēji.

Kā novēroja portāls TVNET, Ķelnes ielās nav praktiski nevienas reklāmas vai izkārtnes, kas liecinātu par hokeja svētkiem pilsētā. Tāpat vairāki aptaujātie Latvijas fani bija sašutuši, ka pilsētā vai halles apkārtnē nav nevienas fanu zonas, kur uz lielajiem ekrāniem būtu vērojami hokeja mači.

Lielākā daļa vietējo iedzīvotāju par hokeju nezina gandrīz neko, viņu sirdslieta, kā jau Vācijā tas ierasts, ir futbols. Vietējā bundeslīgas čempionātā spēlē «Köln» komanda, kuru, starp citu, pārstāv Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs. Visa uzmanība un interese tiek veltīta šai komandai un šim sporta veidam.

«Kaut ko par hokeja čempionātu esmu dzirdējis, tomēr neko sīkāk nezinu. No sportiem interesējos par futbolu un auto sacensībām,» sacīja viens no daudzajiem TVNET uzrunātajiem Ķelnes iedzīvotājiem. «Uz hokeja spēlēm neplānoju iet.»

«Es ar dēlu uz hokeju atbraucu no Berlīnes,» atzina 63 gadus vecais Ralfs. «Vācijā par hokeju cilvēki īpaši neinteresējas, taču manā ģimenē šis sporta veids vienmēr ieņēmis siltu vietiņu. Plānojam apmeklēt visas Vācijas spēles, iespējams, dosimies arī uz kādu Latvijas vai Krievijas cīņu.»

Noteikti jāuzslavē Latvijas līdzjutēji, kuriem turnīra organizatoriem vajadzētu uzsaukt pāris alus kausus par atmosfēras radīšanu pilsētā (joks).

Ja nebūtu sarkanbaltsarkano kreklu Ķelnes ielās, no hokeja Ķelnē nebūtu ne smakas.

Vēl jāuzsver, ka ļoti maza uzmanība pilsētā, «Lanxess» arēnas apkārtnē un pašā hallē iekšienē tiek pievērsta drošības pasākumiem. Arēnā var ienest gandrīz visu, ko sirds kāro, netiek pārbaudītas ne kabatas, ne somas. Nezinu, vai tas ir saistīts ar Vācijas mazo interesi par hokeja turnīru, tomēr uz ielām un pie arēnas var redzēt tikai pāris policistu. Kā zinām, Vācijā, Francijā un citās lielās Eiropas valstīs liela problēma ir terorisms un tā draudi.

Tomēr hokejs kopumā Vācijā ir skaists. Galvenokārt pateicoties Latvijas hokeja izlases sniegumam un mūsu faniem. Sarauj, Latvija!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu