Pedrosa pēc vairāku gadu pārtraukuma uzvar dzimtās Spānijas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spānis Dani Pedrosa no «Repsol Honda» komandas svētdien triumfēja dzimtās Spānijas sacensībās, kur norisinājās pasaules motošosejas čempionāta sezonas ceturtais posms prestižajā «MotoGP» klasē.

Pedrosa sestdien uzvarēja jau kvalifikācijas sacensībās, turklāt pirmo vietu viņš saglabāja ar svētdien, izcīnot gana drošu panākumu. Spānijas braucējs par 6,1 sekundi apsteidza savu tautieti un komandas biedru Marku Markesu, kamēr uz goda pjedestāla stājās vēl viens mājinieks Horhe Lorenso («Movistar Yamaha»).

Pedrosa iepriekš par Spānijas čempionāta uzvarētāju bija kļuvis 2013.gadā, bet svētdien 31 gadu vecais spānis izcīnīja savu 30.uzvaru «MotoGP» klasē.

«Bija ļoti grūti būt mierīgam, jo vēlējos braukt ātrāk, taču trases stāvoklis to neatļāva. Tāpēc man bija jāsaglabā koncentrēšanās spēja visas sacīkstes garumā,» pēc panākuma teica Pedrosa.

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, itālis Valentino Rosi no «Movistar Yamaha» komandas svētdien bija tikai desmitais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Rosi iekrājis 62 punktus, kamēr par diviem punktiem mazāk ir viņa komandas biedram Maverikam Vinjalesam no Spānijas, kurš svētdien bija sestais. Savukārt trešais ar 58 punktiem ir Markess, bet no viņa par astoņiem punktiem atpaliek Pedrosa.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu «MotoGP» klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu