Roberts Bukarts: Kad līdzjutēji dziedāja himnu, emocijas bija neaprakstāmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kad Latvijas hokeja izlases līdzjutēji pēc pasaules čempionāta spēles ar Dāniju dziedāja valsts himnu, sajūtas bijušas neaprakstāmas un hokejistiem pār muguru skrējušas skudriņas, pēc mača sajūtās ar žurnālistiem dalījās Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts.

Latvijas izlase sestdien Ķelnē savā pirmajā spēlē pasaules čempionātā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Dāniju. Pēc mača par godu uzvarētājiem tika atskaņota Latvijas himna, taču tās īsā versija, tomēr izlases līdzjutēji, kuri Ķelnē ieradušies necerēti kuplā skaitā, neapjuka, un bez mūzikas pavadījuma nodziedāja himnu līdz galam, sagādājot vienu no emocionālākajiem brīžiem spēlē, ko atzina arī Bukarts.

«Pozitīvi pārsteidza, ka tik daudz fanu ir atbraukuši uz pasaules čempionātu mūs atbalstīt. Mēs gribējām, lai pēc spēles tiktu dziedāta mūsu himna, taču kad līdzjutēji to dziedāja bez mūzikas, emocijas bija neaprakstāmas, skudriņas visiem skrēja,» sacīja uzbrucējs, kurš šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli Mikam Indrašim, kad tas 53.minūtē panāca 3:0.

Bukarts gan uzsvēra, ka panākums pēc iespējas ātrāk ir jāaizmirst.

«Pēc spēles vajag papriecāties ģērbtuvē vēl piecas minūtes, bet tad tā ir jāaizmirst, jo mēs jau gatavojamies nākamajai cīņai. Sākumā bija uztraukums, bet tas ir normāli, tā ir jebkurai izlasei, jebkurā līmenī. Galvenais bija to pārvarēt, Elvis [Merzļikins] mums palīdzēja palikt spēlē, deva iespēju. Elvis vispār ir baigais malacis, parādīja, ka ir ļoti augstas klases vārtsargs,» Latvijas izlases vārtsargu slavēja vecākais no brāļiem Bukartiem, kamēr viņa jaunākais brālis Rihards aizvadīja savu debijas maču pasaules čempionātā, arī izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

«Brālis pēc rakstura ir pilnīgi pretējs man un es viņam neko nevaru aizrādīt. Ja ko saku, tad viņš atbild, lai nemācu viņu, ka pats visu zinot. Bet man ir prieks par visiem jaunajiem čaļiem, kuri šodien debitēja čempionātā. Cepuri nost, jo ar šo spēli mēs parādījām, ka virzāmies pareizajā virzienā, dodot jaunajiem iespēju spēlēt. Jaunie čaļi ir ar ātrumu, ar agresivitāti un ar lielu vēlmi, ko televīzijā varēja redzēt visa Latvija,» sacīja Roberts Bukarts, piebilstot, ka spēlēt kopā ar brāli pasaules čempionātā bijis abus bērnības dienu sapnis.

Savukārt par trešajiem izlases gūtajiem vārtiem, kuros Bukarts lielajā skaitliskajā vairākumā izdarīja teicamu piespēli Mikam Indrašim, viņš skaidroja, ka tas sanācis spontāni, tomēr Bukarts zinājis, ka tieši tur būs partneris.

«Mums bija dažas izspēles iepriekš, bet tagad bija domāts, ka Uvis Balinskis man pados ripu lejā, es skatīšos uz vidu, Balinskis skries uz vārtiem, bet Kaspars Daugaviņš atvērsies metienam, vai arī es ripu atdodu Andrim Džeriņam. Taču to variantu palikām malā, jo zinājām, ka pretinieki mēģinās aizskriet, ka izlaidīs kādu ātru uzbrucēju, tāpēc Andris šoreiz atvērās kā aizsargs, lai būtu lielāka drošība. Tāpēc tās epizodes beigas bija vairāk pēc sajūtām. Pretiniekiem tūdaļ vajadzēja nākt laukumā no noraidīto soliņa, mums bija kaut kas jāizveido, bet es zināju, ka Miks jau būs pie tālā stabiņa,» situāciju atcerējās Bukarts.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien plkst.21.15 pret Slovākiju, bet turpinājumā tiksies ar Itālijas, Zviedrijas, ASV, Krievijas un Vācijas izlasēm.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu