Hārtlijs: Merzļikins bija mūsu atslēgas figūra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET

Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien Ķelnē pret Dāniju, uz augšu pavilcis vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš aizvadījis teicamu spēli, savukārt no otrā perioda arī laukuma spēlētāji demonstrējuši to sniegumu, kādu vēlas sagaidīt treneri, pēc cīņas žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase meistarsacīkstes sāka ar uzvaru 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), tikai otro reizi 21 gada laikā, kopš komanda spēlē elites divīzijā, čempionātu sākot ar uzvaru.

«Pirmais periods mums bija grūts, Dānijai bija divi vairākumi, taču mūs pavilka uz augšu Elvis Merzļikins, kurš vairākas reizes paveica ļoti nozīmīgas lietas, aizvēra durvis pretiniekiem. Viņš bija mūsu atslēgas figūra, aizvadot teicamu spēli,» vārtsargu slavēja Hārtlijs.

«Otrajā trešdaļā sākām labāk slidot, sakārtojām savu spēli, bet ļoti nozīmīgi bija Ginta Meijas gūtie vārti. Mūsu plāns bija izdarīt spiedienu uz pretiniekiem, tas sākumā īsti neizdevās, jo varēja just nervozitāti. Puiši nepieņēma lēmumus tik ātri, kā mēs gribētu, taču pārtraukumā pateicu, lai spēlētāji paļaujas uz savu sniegumu, jo viņi ir labā fiziskajā kondīcijā, lai nedomā par to, ka šī ir pirmā cīņa, bet spēlē savu spēli. Pirmie vārti bija ļoti svarīgi, jo pēc tam kļuvām pārliecinātāki un es jutu, ka mēs lēnām, bet droši sākām kontrolēt spēles gaitu,» klāstīja galvenais treneris.

«Par spēlētāju sniegumu otrajā un trešajā periodā es esmu ļoti apmierināts, kā arī par spēli kopumā, jo izdarījām daudz labas lietas, bet uzvara ar 3:0 dos papildus pārliecību visam turnīram. Komandā ir pieci gados jauni spēlētāji, taču viņi laukumā gāja arī svarīgākajos brīžos. Visi nospēlēja ļoti labi, ar jaunie puiši,» Hārtlijs uzteica visu komandu.

«Mūsu plāns bija neļaut dāņiem izmantot savu ātrumu, neļaut ātri pārvarēt viduszonu, taču sākumā tas neizdevās. Dānijai ir ļoti laba līderu maiņa ar Nikolaju Ēlersu un Peteru Reginu, sagādājot mums problēmas.

Regins uzvarēja daudz iemetienus, dodot viņiem iespējas, taču arī mūsu uzbrucēji pret viņiem paveica lielu darbu un spēles otrajā pusē viņiem nebija pārāk daudz iespēju,» norādīja Hārtlijs, sakot, ka pirms šīs cīņas divas dienas komanda bija veikusi sīku pretinieku spēles analīzi.

Tāpat viņš īpaši pateicīgs bija Latvijas izlases līdzjutējiem. «Liels paldies viņiem, lielisks atbalsts un teicama atmosfēra, tāpēc šo uzvaru es veltu viņiem. Tagad man jāmācās Latvijas himna, lai varētu ar līdzjutējiem dziedāt kopā,» smejot sacīja Hārtlijs. «Es redzu, kāda ir līdzjutēju atdeve un palīdzība mums, viņi ir neticami, dod milzīgu enerģiju.»

«Pēc spēles būs vakariņas, vēl var izbaudīt emocijas, taču rīt jau ir cits izaicinājums. Spēle ar Dāniju jau ir vēsture, kurā esam izcīnījuši trīs svarīgus punktus, taču priekšā ir nākamā svarīgā spēle,» Hārtlijs domās jau bija par svētdien gaidāmo spēli ar Slovākiju.

Savukārt Dānijas izlases galvenais treneris Jans Karlsons atzina, ka viņa vadītā komanda aizvadījusi ļoti labu pirmo periodu, rādot top līmeņa sniegumu. «Vienīgais, kas sākumā pietrūka, bija vārtu vairākumā. Latvija labi aizsargājās, taču mēs izveidojām ļoti daudz iespēju, kuras vajadzēja izmantot. Diemžēl otrā trešdaļa bija ļoti slikti. Nezinu, vai Latvija pamodās, taču mēs uzbrukumā nespēlējām tā, kā vajadzētu. Ielaižot vārtus, mazliet nolaidām rokas, pēc tam centāmies, tomēr sapelnījām noraidījumus, beigās nespējot mainīt cīņas gaitu,» atzina Karlsons.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlēs vēl ar Slovākijas, Itālijas, Zviedrijas, ASV, Krievijas un Vācijas izlasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu