Hārtlijs: Dānija ir ļoti ātra komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dānijas hokeja izlase, ar kuru sestdien pasaules čempionātā hokejā Ķelnē tiksies Latvijas valstsvienība, ir ļoti ātra komanda ar labu pretuzbrukumu, taču Latvijas hokejisti būs gatavi augsta tempa spēlei, pēc piektdien aizvadītā pēdējā treniņa pirms savas pirmās cīņas turnīrā sacīja valstsvienības vadītājs Bobs Hārtlijs.

Lavijas un Dānijas izlases sestdien «Lanxess» arēnā, Ķelnē, spēli sāks plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

«Dānija ir ļoti ātra komanda. Viņiem ir tāds spēlētājs kā Nikolajs Ēlers, kuru savā komandā labprāt redzētu jebkurš treneris. Dāņi labi spēlē pretuzbrukumos, taču arī mēs gatavojamies ātram tempam, tāpēc domāju, ka spēle būs ar lielu intensitāti,» dienu pirms mača žurnālistiem sacīja Hārtlijs.

«Puiši Ķelnē aizvadījuši divus labus treniņus un ir gatavi pirmajai spēlei. Līdz tai vēl būs divas sapulces kā pēdējā sagatavošanās mačam ar Dāniju. Strādājām sešas nedēļas un beidzot esam nonākuši pie interesantākā. Ceru, ka spēlētāji izbaudīs šo čempionātu,» piebilda galvenais treneris.

Hārtlijs atklāja, ka Latvijas izlases vārtus pret dāņiem sargās Elvis Merzļikins, bet cīņai netiks pieteikts jaunais uzbrucējs Frenks Razgals. Savukārt otrajā uzbrucēju virknējumā, no kā ceļgala saišu sastiepuma dēļ izkrita Lauris Dārziņš, kuram šis čempionāts ies secen, tiek iespēlēts Rihards Bukarts.

«Traumas diemžēl ir mūsu sporta sastāvdaļa un tādām lietām ir jābūt gataviem. Protams, Lauris pietrūks, taču viņa trauma ir pavērusi durvis Frenkam Razgalam, kuram šis būs pirmais pasaules čempionāts. Viņa debija ir investīcija Latvijas hokejā. Frenks gan sestdien nespēlēs. Dārziņa vietā, vismaz sākumā, spēlēs Rihards Bukarts, taču spēles gaitā virknējumi var mainīties, jo treniņos esam izmēģinājuši dažādus variantus. Viss būs atkarīgs no spēles gaitas, bet šobrīd Rihards būs Dārziņa vietā. Man patīk, ko viņš ir parādījis treniņos. Tomēr jaunajiem puišiem, kuru mums netrūkst, īstā pārbaude būs gaidāmas spēles,» bilda Hārtlijs.

Piektdienas treniņā uzbrucēju virknējumus veidoja Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts - Jānis Sprukts - Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš - Zemgus Girgensons - Gunārs Skvorcovs, Gints Meija - Māris Bičevskis - Teodors Bļugers. Savukārt aizsardzības pāros bija Kristaps Sotnieks - Artūrs Kulda, Guntis Galviņš - Oskars Cibuļskis, Jānis Jaks - Uvis Balinskis, Ralfs Freibergs - Kristofers Bindulis.

No ierindas izkrītot Dārziņam, kuram bija plānota arī komandas kapteiņa Daugaviņa asistenta loma, šajā amatā nu iecelts Džeriņš, savukārt pēdējais komandas jaunpienācējs Bļugers tika iespēlēts malējā uzbrucēja pozīcijā, lai gan šosezon viņš Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» darbojās uzbrukuma centrā.

Hārtlijs atzina, ka Bļugeram ar diviem treniņiem bijis ļoti maz laika, lai iejustos komandā, tomēr viņš ir pārliecināts, ka uzbrucējs ar saviem pienākumiem tiks galā. «Man bija saruna ar «Penguins» komandas ģenerālmenedžeri, kurš pastāstīja, kāda stila spēlētājs Tedijs ir. Mēs ar Bļugeru atsevišķi skatījāmies un analizējām video. Teodors nav vieglā situācijā, jo vēl nezina visas mūsu sistēmas nianses, tomēr esmu pārliecināts, ka viss būs kārtībā,» bilda treneris.

Latvijas izlase pēc spēles ar Dāniju svētdien mērosies spēkiem ar Slovākijas izlasi. Pēc tam 9.maijā būs cīņa ar Itāliju, divas dienas vēlāk nāksies spēlēt pret spēcīgo Zviedriju, bet 13.maijā jāspēlē pret ASV. Savukārt 15.maijā būs jātiekas ar bijušo valstsvienības treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krieviju, bet grupu kārtas noslēdzošā spēle tiks aizvadīta 16.maijā ar turnīra saimnieci Vāciju.

Tikmēr otrā grupā Parīzē spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, vicečempione Somija, kā arī Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izlasei izvirzījusi uzdevumu iekļūt ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu