Nogurusī Ostapenko piedzīvo zaudējumu Prāgas WTA turnīra pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Aļonas Ostapenko, cīnoties ar nogurumu, piektdien piedzīvoja zaudējumu Prāgas WTA «International» sērijas turnīra pusfinālā, ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpjoties Čehijas sportistei Kristīnai Plīškovai.

Šī Latvijas tenisistei bija otrā cīņa dienas laikā, turklāt jau sestdien viņai plānots mačs turnīrā Madridē.

Ostapenko WTA turnīros pusfinālā spēlēja sesto reizi karjerā, piedzīvojot trešo zaudējumu.

Ostapenko ir visas WTA tūres līdere dubultkļūdās un arī šajā mačā jau pirmajā geimā pieļāva divas šādas kļūdas un uzreiz zaudēja savu servi. Plīškova pirmos divus savas serves geimus uzvarēja «sausā», tomēr spēles sestajā geimā jau Ostapenko lauza pretinieces servi, kura izšķirošajā izspēlē arī pieļāva dubultkļūdu.

Tomēr uzreiz nākamajā geimā Ostapenko atkal nenoturēja savu servi, bet līdz seta beigām turpinājumā dominēja servētājas, kas nozīmēja Latvijas sportistes zaudējumu ar 4-6.

Otrajā setā scenārijs atkārtojās un jau pirmajā geimā Ostapenko zaudēja savu servi, turklāt šoreiz viņa bija priekšā ar 40:15. Plīškova jau pirmajā setā izpildīja deviņas netveramās serves un otrā seta pirmajā serves geimā pievienoja vēl trīs.

Pēc trešā geima Ostapenko tika sniegta medicīniskā palīdzība, turpinājumā vairs nespējot izrādīt ļoti nopietnu pretestību konkurentei un piedzīvojot zaudējumu. Tiesa, astotajā geimā Ostapenko vēl ieguva breikbumbu, tomēr Plīškova atkal veica divas lieliskas serves un triumfēja mačā.

Ostapenko pašlaik pasaules rangā ir 50.vietā, bet Kristīna Plīškova atrodama 58.pozīcijā. Ostapenko par pusfināla sasniegšanu nopelnīja 110 WTA vienspēļu ranga punktus un nākamajā nedēļā veiks nelielu kāpumu pasaules rangā.

Ostapenko pusfinālu sasniedza vien divas stundas pirms šīs cīņas, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-4 pieveicot horvātu vienaudzi Anu Konjuhu, kura planētas rangā ir 33.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar septīto numuru. Šis mačs ceturtdien tumsas dēļ tika pārtraukts trešajā setā pie rezultāta 1-1.

Zīmīgi, ka tāpat Ostapenko piektdien bija plānots uzsākt Madrides WTA «Premier» turnīra kvalifikāciju, kurā viņa izlikta ar otro numuru. Organizatori gaida Latvijas tenisisti un viņa sacensībās drīkstēs iesaistīties arī sestdien - spēle pret grieķieti Mariju Sakari plānota ne agrāk kā plkst.13 pēc Latvijas laika, turklāt uzvaras gadījumā pāris stundu vēlāk būs jāaizvada vēl viena cīņa.

Kristīna Plīškova Prāgas turnīra finālā tiksies ar sacensības vēl no kvalifikācijas sākušo vācieti Monu Bartelu, kura piektdien pusfinālā ar 3-6, 6-2, 6-3 uzveica turnīra trešo raketi Barboru Zahlavovu Strīcovu.

Ostapenko ar Kristīnu Plīškovu iepriekš bija tikušās vienu reizi, kad pērn Katovices turnīrā uz cietā seguma, Latvijas sportiste izcīnīja uzvaru ar 6-3, 6-4.

Ostapenko Prāgas turnīru sāka ar 6-4, 6-3 uzvarot ranga 44.vietā esošo ukrainieti Ļesju Curenko, kas zaudēja sestajā mačā pēc kārtas, savukārt otrās kārtas cīņā viņa ar 5-7, 6-3, 7-6 (7:5) pieveica bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kura šobrīd ir planētas 11.rakete. Ostapenko dueļos ar Vozņacki uzvarēja trešo reizi trijās savstarpējās cīņās.

Tikmēr Plīškovu ģimenes otrā rakete Kristīna turnīra ievadā ar 6-4, 6-4 apspēlēja kādreizējo WTA ranga līderi Jeļenu Jankoviču, kura pašlaik pasaules rangā ir 56.pozīcijā, otrajā kārtā viņas pretiniece Lucije Šafāržova, kura bija izlikta ar piekto numuru, neizgāja kortā slimības dēļ, bet ceturtdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-2 tika pārspēta brazīliete Beatrīsa Hadada Maja, kura rangā atrodama 144.pozīcijā.

Kristīnas Plīškovas dvīņumāsa Karolīna pērn sensacionāli aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta finālam, tomēr arī pati Kristīna neiztika bez panākumiem, triumfējot sacensībās Taškentā un Daliaņā. Zīmīgi, ka Ķīnā notikušajā Daliaņas WTA 125K turnīrā viņa līdz finālam tika tajās pat dienās, kad Karolīna aizvadīja izšķirošos mačus Ņujorkā. Tiesa, Daliaņas turnīra fināls izvērtās ļoti neierasts, jo japāņu tenisiste Misa Eguči traumas dēļ izstājās brīdī, kad trešajā setā atradās vadībā ar rezultātu 5-2.

Šī gada pirmajā mačā Kristīna Plīškova atspēlēja divas mačbumbas un Šeņdžeņā pieveica Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu, vēlāk šajā turnīrā sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tāpat viņa ceturtdaļfinālā iekļuva arī Šveices pilsētā Bīlē notikušajā turnīrā, kā arī divas uzvaras svinētas divās augstākas raudzes sacensībās, kurās tas vēl uzreiz nenozīmēja iekļūšanu astotniekā. Savukārt šonedēļ čehiete pirmoreiz šogad vienā turnīrā pārvarējusi vairāk nekā divas kārtas.

Zīmīgi, ka junioru vecumā Kristīna Plīškova tāpat kā Ostapenko kļuva par Vimbldonas turnīra čempioni, paveicot to 2010.gadā, kas bija četras sezonas pirms Latvijas tenisistes pirmā lielā panākuma.

Ostapenko šo turnīru sagaidīja labā noskaņojumā, jo pagājušajā svētdien viņa pāri ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo triumfēja Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Tāpat Ostapenko veiksmīgi māla sezonu iesākusi arī vienspēlēs, jo aprīļa sākumā sasniedza Čārlstonas turnīra finālu, kurā gan piedzīvoja fiasko pret savu vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas, zaudējot ar 3-6, 1-6. Pēc tam viņa izcīnīja arī trīs uzvaras Štutgartes sacensību kvalifikācijā, bet pamatturnīra pirmajā kārtā ļoti sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) zaudēja ASV dāmu tenisa ceturtajai raketei Koko Vandevejai. Skaitot arī pusfināla sasniegšanu Prāgā, viņa šosezon uz māla seguma laukumiem izcīnījusi 11 uzvaras 14 mačos, lai gan līdz šai sezonai Ostapenko uz šī seguma WTA turnīru pamatsacensībās bija guvusi vien divus panākumus un abus pērn Romas «Premier» turnīrā.

Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 16 uzvaras 26 mačos, gada sākumā sasniedzot arī Oklendas «International» turnīra pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā tiekot līdz trešajai kārtai, kas viņai «Grand Slam» turnīros vēl nebija izdevies.

Pērn Prāgas turnīrā Ostapenko zaudēja jau pirmajā kārtā, bet debiju šajās sacensībās tenisiste piedzīvoja vēl sezonu iepriekš, apstājoties kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu