Ostapenko Prāgas WTA turnīra ceturtdaļfināla mačā salauž Konjuhas pretestību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļonas Ostapenko, cīnoties ar nogurumu, piektdien ar uzvaru noslēdza Prāgas WTA «International» sērijas turnīra ceturtdaļfināla dueli, turklāt jau drīz viņai būs jāuzsāk arī pusfināla cīņa.

Pasaules ranga 50.vietā esošā Ostapenko ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-4 pieveica horvātu vienaudzi Anu Konjuhu, kura planētas rangā ir 33.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar septīto numuru.

Šis mačs ceturtdien tumsas dēļ tika pārtraukts trešajā setā pie rezultāta 1-1, bet tagad pēc aptuveni pusotras stundas Latvijas tenisisti sagaidīs cīņa pusfinālā ar ranga 58.vietā esošo mājinieci Kristīnu Plīškovu.

Ostapenko par pusfināla sasniegšanu jau nopelnījusi 110 WTA vienspēļu ranga punktus.

Atsākoties spēlei, Ostapenko pirmajā geimā zaudēja savu servi un uzreiz aicināja kortā treneri Anavelu Medinu Garrigesu, kurai sūdzējās, ka ir ļoti nogurusi. Tomēr Latvijas tenisiste iespēlējās un nākamajā geimā vairākas reizes tika līdz «vienādi», pēc tam ļoti ātri paņēma geimu pie savas serves, bet sestajā geimā realizēja trešo breikbumbu, panākot izlīdzinājumu 3-3.

Turpinājumā Ostapenko vairs nebija apstādināma, uzvarot arī nākamajos trijos geimos un pēc pusstundu ilgas cīņas atstāja kortu kā uzvarētāja.

«Arī šodien jūtu sāpes kājā. Man nav neviena brīvdiena un ir smagi, tomēr ceru, ka paliks labāk,» pēc uzvaras teica Ostapenko.

Ostapenko WTA turnīros pusfinālā spēlēs sesto reizi karjerā un līdz šim viņas kontā ir trīs uzvaras.

Plīškovu ģimenes otrā rakete Kristīna ceturtdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-2 pārspēja brazīlieti Beatrīsu Hadadu Maju, kura rangā atrodama 144.pozīcijā. Jau tagad zināms, ka viņas un Ostapenko spēles uzvarētāja finālā sestdien tiksies ar sacensības vēl no kvalifikācijas sākušo vācieti Monu Bartelu, kura piektdien pusfinālā ar 3-6, 6-2, 6-3 uzveica turnīra trešo raketi Barboru Zahlavovu Strīcovu.

LETA jau vēstīja, ka trešdien Ostapenko un Konjuhas spēles «pirmajā daļā» pirmā seta sākumā abas tenisistes apmainījās lauztām servēm, turklāt Konjuha Ostapenko nobreikoja «tīri». Daudz smagāki bija nākamie divi geimi, kuros katrā bija pa 12 izspēlēm, bet uzvaras izcīnīja servētājas. Piektajā geimā Ostapenko otro reizi lauza Konjuhas servi, taču nākamajā geimā horvātiete revanšējās. Tāpat Ostapenko zaudēja savu nākamo servi, nonākot iedzinējos ar 3-5. Devītajā geimā Latvijas tenisiste neatguva zaudēto un setā piekāpās ar 3-6.

Pirms otrā seta Ostapenko bija ilgs medicīniskais pārtraukums, jo sportistei apkopa kāju un setu viņa iesāka ar zaudētu servi. Kaut Latvijas tenisiste turpinājumā kustējās daudz mazāk, viņa ceturtajā geimā viņa nobreikoja pretinieci, bet piektajā atspēlēja breikbumbu, bet desmitajā geimā lauza pretinieces servi un uzvarēja ar 6-4.

Trešā seta sākumā Ostapenko viegli uzvarēja savu servi, bet otrajā geimā viņa tika pie breikbumbas, taču to nerealizēja, Konjuhai panākot neizšķirtu. Pēc diviem geimiem mačs tumsas dēļ tika pārtraukts un pārcelts uz piektdienu.

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Ostapenko, kura pasaules rangā ir 50.vietā, Prāgas turnīru sāka ar 6-4, 6-3 uzvarot ranga 44.vietā esošo ukrainieti Ļesju Curenko, kas zaudēja sestajā mačā pēc kārtas, savukārt otrās kārtas cīņā viņa ar 5-7, 6-3, 7-6 (7:5) pieveica bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kura šobrīd ir planētas 11.rakete. Ostapenko dueļos ar Vozņacki uzvarēja trešo reizi trijās savstarpējās cīņās.

Tikmēr Konjuha, kura planētas rangā ir 33.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar septīto numuru, pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 uzveica mājinieci Janu Čepelovu, kura rangā ir 85.vietā, bet pēc tam otrās kārtas cīņā ar 6-4, 7-6 (7:2) pārspēja planētas 115.raketi čehieti Markētu Vondrušovu, kura dalībai pamatturnīrā saņēma speciālo ielūgumu jeb «wild card».

Abas 19 gadus vecās tenisistes pieaugušo turnīros tikās trešo reizi karjerā, Ostapenko svinot pirmo panākumu. Pērn Konjuha guva panākumu turnīrā Sanantonio ar 7-5, 6-4, kā arī šī paša Prāgas turnīra pirmajā kārtā, kad bija labāka ar 5-7, 6-2, 6-1.

Savukārt junioru vecumā abas tenisistes spēkojās četras reizes, Ostapenko uzvarot tikai reizi. Junioru vecumā 2013.gadā Konjuha ieguva divus «Grand Slam» titulus, triumfējot Melburnā un Ņujorkā, kamēr Ostapenko gadu vēlāk bija labākā Vimbldonā.

Konjuha šo sezonu sāka ļoti labi, aizkļūstot līdz Oklendas WTA «International» turnīra finālam, kā arī februārī sasniedzot Dubaijas WTA «Premier» turnīra ceturtdaļfinālu. Pēc tam gan sekoja vairākas neveiksmes, Prāgā serbietei pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Viņai šonedēļ bija pirmā reize, kad profesionālajā līmenī uz māla seguma vienā turnīrā izdevies izcīnīt vismaz divas uzvaras.

Pērno gadu Konjuha noslēdza ranga 48.vietā, bet šosezon martā spēja pakāpties līdz 31.vietai, kas ir viņas karjeras rekords. Horvātietei līdzšinējā karjerā ir izdevies izcīnīt vienu WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulu, pirms diviem gadiem uz zāles seguma triumfējot sacensībās Notingemā.

Ostapenko šo turnīru sagaidīja labā noskaņojumā, jo pagājušajā svētdien viņa pāri ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo triumfēja Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Tāpat Ostapenko veiksmīgi māla sezonu iesākusi arī vienspēlēs, jo aprīļa sākumā sasniedza Čārlstonas turnīra finālu, kurā gan piedzīvoja fiasko pret savu vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas, zaudējot ar 3-6, 1-6. Pēc tam viņa izcīnīja arī trīs uzvaras Štutgartes sacensību kvalifikācijā, bet pamatturnīra pirmajā kārtā ļoti sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) zaudēja ASV dāmu tenisa ceturtajai raketei Koko Vandevejai. Skaitot arī pusfināla sasniegšanu Prāgā, viņa šosezon uz māla seguma laukumiem izcīnījusi 11 uzvaras 13 mačos, lai gan līdz šai sezonai Ostapenko uz šī seguma WTA turnīru pamatsacensībās bija guvusi vien divus panākumus un abus pērn Romas «Premier» turnīrā.

Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 16 uzvaras 25 mačos, gada sākumā sasniedzot arī Oklendas «International» turnīra pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā tiekot līdz trešajai kārtai, kas viņai «Grand Slam» turnīros vēl nebija izdevies.

Pērn Prāgas turnīrā Ostapenko zaudēja jau pirmajā kārtā, bet debiju šajās sacensībās tenisiste piedzīvoja vēl sezonu iepriekš, apstājoties kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu