«Ventspils» un «Riga» futbolisti iekļūst Latvijas kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Supe

«Ventspils» un «Riga» futbolisti trešdien iekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā, pārspējot attiecīgi RFS un Jūrmalas «Spartaks» komandas.

«Ventspils» trešdien savā laukumā svinēja uzvaru ar 1:0 (0:0), bet divu spēļu summā bija pārāka ar 2:1. Savukārt «Riga» pretinieku laukumā bija pārāka ar 2:1 (0:1), divu maču summā triumfējot ar 4:1.

Ventspilī notikušajā cīņā vienīgie vārti tika gūti spēles pēdējā minūtē, kad 18 gadus vecais nigērietis Akidžemi Adeleke izmantoja to, ka RFS vārtsargs Germans Māliņš ir devies palīgā uzbrukumā. Nigērietis izlauzās pa labo malu un netraucēts raidīja bumbu tukšos pretinieku vārtos. Pirms tam 83.minūtē RFS futbolists Aleksejs Višņakovs nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Zīmīgi, ka RFS un «Ventspils» komandas spēkojās trešo reizi nedēļas laikā, jo tās spēlēja ne tikai kausa pusfināla pirmajā mačā, bet svētdien savā starpā Ventspilī tikās arī «SynotTip» virslīgas mačā, mājiniekiem uzvarot ar 1:0.

«Ventspils» Latvijas kausa finālā spēlēs pēc divu gadu pārtraukuma. Kurzemes klubs kausu ir ieguvis sešas reizes, no tām pēdējo 2013.gadā, savukārt 2015.gada finālā «Ventspils» ar 0:2 zaudēja «Jelgavai».

Tikmēr Kauguru stadionā notikušajā cīņā «Riga» svinēja uzvaru ar 2:1, lai gan pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 0:1. Rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja valsts čempiones «Spartaka» spēlētājs Edgars Vardanjans, tomēr otrā puslaika pirmajā minūtē, kad bija nospēlēta vien pusminūte, Andrejs Kovaļovs ar sitienu vārtu augšējā stūrī panāca izlīdzinājumu, bet 71.minūtē Valērijs Šabala, izskrienot vienatnē uz pretinieku vārtiem, vadībā izvirzīja ambiciozo «Riga» komandu, kas pēc tam bez problēmām nosargāja uzvaru spēlē un divu maču summā.

«Riga» un «Spartaks» šosezon tikās arī virslīgas trešajā kārtā, kad ar 2:0 savās mājās uzvarēja valsts čempioni. Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajos virslīgas mačos abas komandas izcīnīja uzvaras viesos - «Riga» apspēlēja «Jelgavu», kas dueli noslēdza deviņu spēlētāju sastāvā, bet «Spartaks» ar 3:1 uzvarēja «Liepāja»/«Mogo».

«Riga» iekļūšana Latvijas kausa finālā ir šī kluba lielākais līdzšinējais sasniegums, jo vienība tikai pērn debitēja «SynotTip» virslīgā. Zīmīgi, ka «Riga» komanda pēc krievu speciālista Vladimira Volčeka atlaišanas joprojām spēlē pagaidu trenera Mihaila Koņeva vadībā.

Latvijas kausa finālspēle 17.maijā risināsies «Skonto» stadionā Rīgā.

Virslīgas čempionātu no pusfinālā iekļuvušajām komandām visveiksmīgāk sāka tieši čempione «Spartaks», kas pēc sešām kārtām ar 13 punktiem ir līderpozīcijā, bet tai ar 11 punktiem seko «Ventspils» un «Riga». Savukārt RFS ar septiņiem punktiem ir vien sestā starp astoņām komandām.

Pēc finālistu noskaidrošanas ir skaidrs, ka «Riga» un «Liepāja»/«Mogo» ir pēdējās divas pretendentes uz vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā. Liepājniekiem, lai tiktu pie ceļazīmes, jācer, ka finālā uzvarēs «Ventspils», kamēr «Riga», izcīnot trofeju, nodrošinās arī savu debiju Eirokausos. «Spartakam» un «Ventspilij» vieta Eirokausos jau ir garantēta, tāpat kā «Jelgavai».

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017.gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms šomēnes noslēgsies 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu