Bobrovskis, Krosbijs un Makdeivids kandidē uz NHL sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Uz šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vērtīgākā spēlētāja titulu pretendē Pitsburgas «Penguins» centra uzbrucējs Sidnijs Krosbijs, Edmontonas «Oilers» centrs Konors Makdeivids, kā arī Kolumbusas «Blue Jackets» vārtsargs Sergejs Bobrovskis, pirmdien paziņoja līga.

Hārta balvas ieguvējs tiks nosaukts 21.jūnijā.

Pašlaik 29 gadus vecais Krosbijs šo balvu iepriekš ieguvis 2007. un 2014.gadā, bet šosezon regulārajā turnīrā iemeta 44 vārtus, kas bija labākais rādītājs līgā. Tāpat viņš kopā tika pie 89 punktiem, dalot otrā rezultatīvākā spēlētāja godu ar Čikāgas «Blackhawks» uzbrukuma līderi Patriku Keinu, kuram pērn piešķīra Hārta balvu.

Vien 20 gadus vecais Makdeivids šosezon savāca 100 rezultativitātes punktus (30 vārti un 70 rezultatīvas piespēles), kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Regulārā turnīra laikā Makdeivids 30 mačos guva vismaz divus punktus, bet 11 spēlēs - trīs punktus. Regulārās sezonas pēdējos 14 mačos viņš tika pie 25 punktiem (septiņiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm), palīdzot «Oilers» komandai pirmoreiz kopš 2006.gada sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

Tikmēr 28 gadus vecais krievs Bobrovskis sasniedza «Blue Jackets» vārtsargu rekordu un uzvarēja 41 spēlē, kuru laikā vidēji ielaida 2,06 ripas un atvairīja 93,1% metienu. Tāpat viņš septiņas spēles pameta «sausā», atpaliekot vien no Vašingtonas «Capitals» vārtsarga Braiena Holtbija, kurš šādi noslēdza deviņas spēles un Tūkas Raska (Bostonas «Bruins»), kuram bija astoņas «sausās» cīņas.

No 29.novembra līdz 3.janvārim Bobrovskis uzvarēja 14 spēlēs pēc kārtas, kas ir otrs labākais rādītājs līgas vēsturē, atpaliekot vien no Žila Žilbēra, kurš 1975./76.gada sezonā ar «Bruins» uzvarēja 17 mačos pēc kārtas.

Hārta trofejas ieguvējs tiks noteikts žurnālistu balsojumā. Pērn Keins kļuva par pirmo amerikāņu spēlētāju, kurš ieguvis šo balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu