Ostapenko sev veiksmīgajā māla sezonā ar uzvaru sāk turnīru Prāgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sev līdz šim veiksmīgajā māla seguma sezonā otrdien ar uzvaru sāka Prāgas WTA «International» sērijas turnīru.

Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja rangā augstāk esošo ukrainieti Ļesju Curenko, un līdz ar to viņa šosezon uz māla seguma laukumiem jau izcīnījusi deviņas uzvaras 11 mačos.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kuru iepriekšējos divos mačos spējusi pieveikt.

Spēles pirmajā geimā Ostapenko pieļāva trīs dubultkļūdas, un pretiniecei bija breikbumbas iespēja. Arī turpinājumā spēles iesākumā daudz pārliecinošāk darbojās Curenko, tomēr Ostapenko noturēja savu servi, iespēlējās un sestajā geimā pati tika pie pirmajām breikbumbām, trešo no tām izmantojot.

Uzreiz nākamajā geimā Curenko uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, kas līdz ar to nozīmēja trīs breikbumbas, bet Ostapenko tās ļoti ātri atspēlēja ar lieliskām servēm. Tomēr ceturto breika iespēju Curenko izmantoja un atguva deficītu. Kaut Ostapenko spēlēja daudz pārliecinošāk un ukrainietei viņas spēcīgie sitieni sagādāja lielas grūtības, dažbrīd Latvijas sportistei pašai atkal bija problēmas ar servēm, tāpēc arī nākamajos trijos geimos uzvarēja serves uzņēmējas. Tas gan nozīmēja, ka Ostapenko pirmajā setā svinēja uzvaru ar rezultātu 6-4.

Kaut pirmā seta otrajā pusē Curenko nespēja uzvarēt trijos savas serves geimos pēc kārtas, otrā seta ievadā viņa paņēma pirmos divus geimus. Tomēr turpinājumā jau laukumā dominēja Latvijas tenisiste, uzvarot nākamajos četros geimos. Kaut vienu reizi viņa vēl zaudēja savu servi, dueļa beigas tika nospēlētas pārliecinoši un Ostapenko nepilnu 80 minūšu laikā sasniedza turnīra otro kārtu.

Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 30 WTA ranga punktus, bet Curenko piedzīvoja zaudējumu sestajā mačā pēc kārtas.

Latvijas tenisistes nākamā pretiniece Vozņacki sacensībās izlikta ar otro numuru un pirmajā kārtā otrdien ar 6-0, 7-5 pārspēja japānieti Misaki Doi.

Ostapenko šo turnīru sagaidīja labā noskaņojumā, jo viņa vēl tikai svētdien pārī ar pieredzējušo amerikānieti Rakelu Atavo triumfēja Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās, iegūstot otro pāru titulu savā karjerā.

Pašlaik WTA rangā Ostapenko atrodas 50.pozīcijā, kamēr Curenko ieņem 44.vietu. Abas tenisistes šogad jau reizi tikās, marta sākumā Akapulko WTA «International» sērijas turnīra ceturtdaļfināla spēlē Ostapenko ciešot neveiksmi ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7). Šajā mačā Latvijas tenisistes sniegumu gan, iespējams, iespaidoja pirms dueļa pārciestais bites kodums.

Pašlaik 27 gadus vecā Curenko sezonas pirmajās sacensībās aizkļuva līdz Hobārtas WTA «International» sērijas turnīra pusfinālam, taču veselības problēmu dēļ viņa cīņā par finālu nepiedalījās. Nākamajos divos turnīros viņa cieta zaudējumus pirmajā kārtā, tiesa, Austrālijas atklātajā čempionātā ukrainiete spēja atņemt vienu setu tā brīža ranga līderei Angelikai Kerberei. Savukārt pēc tam viņai jau bija turnīrs Akapulko, un tajā Curenko ieguva savu trešo titulu karjerā.

Kopš tā laika sportiste gan ir bez uzvarām - viņa nākamajos četros turnīros zaudējusi pirmajos mačos, bet vēl divas neveiksmes piedzīvoja Federāciju kausa duelī pret Vāciju. Curenko zaudējusi pirmajos četros māla sezonas mačos, pirmās trīs neveiksmes ciešot pret Vācijas tenisistēm Lauru Zīgemundu, Kerberi un Jūliju Gērgesu.

Curenko vidēji tiek pie viena titula gadā, jo aizpērn viņa triumfēja Stambulas WTA «International» turnīrā, bet pērn uzvarēja Guandžou WTA «International» sacensībās. Curenko rekords WTA rangā ir 33.pozīcija, kas tika sasniegta 2015.gada sezonas beigās. Pērnā gada laikā viņa atkrita uz 99.pozīciju, bet šo gadu iesāka 57.vietā.

Ostapenko ļoti sekmīgi sāka sezonu uz māla seguma kortiem, jo aprīļa sākumā sasniedza Čārlstonas WTA «Premier» turnīra finālu, kurā gan piedzīvoja fiasko pret savu vienaudzi Darju Kasatkinu no Krievijas, zaudējot ar 3-6, 1-6. Pēc tam viņa izcīnīja arī trīs uzvaras Štutgartes kvalifikācijā, bet pamatturnīra pirmajā kārtā ļoti sīvā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) zaudēja ASV dāmu tenisa ceturtajai raketei Koko Vandevejai. Ieskaitot arī pirmās kārtas pārvarēšanu Prāgā, viņa šosezon uz māla seguma laukumiem izcīnījusi deviņas uzvaras 11 mačos, lai gan līdz šai sezonai Ostapenko uz šā seguma WTA turnīru pamatsacensībās bija guvusi vien divus panākumus un abus pērn Romas WTA «Premier» turnīrā.

Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 14 uzvaras 23 mačos, gada sākumā sasniedzot arī Oklendas «International» turnīra pusfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā tiekot līdz trešajai kārtai, kas viņai «Grand Slam» turnīros vēl nebija izdevies.

Pērn Prāgas turnīrā Ostapenko zaudēja jau pirmajā kārtā, bet debiju šajās sacensībās tenisiste piedzīvoja vēl sezonu iepriekš, apstājoties kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

«J&T Banka Prague Open» turnīrs risinās māla jeb clay seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu