Baltijas drifta sezonas atklāšanā uz starta vairāk kā 100 dalībnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. un 7. maijā, Biķernieku trasē tiks dots starts jaunajai Baltijas drifta sezonai. Sestdienā savā starpā sacentīsies spēcīgākie Baltijas PRO klases piloti, kuru starpā būs arī trīskārtējais Latvijas čempions un Drift Allstars vicečempions Jānis Eglīte, kā arī aktuālais Latvijas un Baltijas čempions Ingus Jēkabsons.

Tā kā 6. maijā vienlaikus norisināsies visu trīs Baltijas valstu čempionātu, kā arī Baltijas ieskaites pirmie posmi, tad sagaidāms, ka ceļu uz leģendāro Biķernieku trasi mēros kupls igauņu un lietuviešu drifteru pulks. Viņu starpā viens no spilgtākajiem un mērķtiecīgākajiem – pagājušā gada Baltijas vicečempions Harolds Valdma, kurš šosezon noteikti tēmēs tikai un vienīgi uz pirmo pozīciju. Savu titulu nosargāt gan centīsies Jēkabsons, savukārt Eglīte savai uzvaru kolekcijai bez šaubām centīsies pievienot arī Baltijas čempionātu. Cīņā iesaistīsies arī vairāki kaimiņu sportisti, kuri šogad aizvadīs arī Eiropas seriāla Drift Masters posmus, un, kuri jau savu sezonu atklāja iepriekšējā nedēļā Poznaņas trasē Polijā.

Nedēļu pirms sacensībām dalību PRO klasē apstiprinājuši vairāk nekā 30 piloti no visām trim Baltijas valstīm. Plānots, ka to skaits līdz sacīkstēm vēl pieaugs, kas nozīmēs agresīvas cīņas jau no paša sākuma par iekļūšanu TOP32 finālbraucienos.

Īpašu garšu sezonas atklāšanai piedos tas, ka pēc divu gadu pārtraukuma tā atkal norisināsies skatītāju iemīļotajā PRO konfigurācijā no Motormuzeja puses. Tādējādi skatītājiem no tribīnēm atkal pavērsies lielisks skats, pārredzot visu trasē un dalībnieku parkā notiekošo.

Pēc sestdienas PRO posma stafeti svētdien pārņems Latvijas un Igaunijas drifta kauss, kam šīs, protams, arī būs sezonas atklāšanas sacensības. Jau ierasts, ka latviešu braucēji ProAm klasē demonstrē atraktīvu sniegumu, bet šoreiz viņiem pievienosies igauņu censoņi, kas cīņas padarīs divtik spraigas. Sagaidāmi arī pārstāvji no Lietuvas, kas tradicionāli piedalās pirmo vietu sadalē. Street un ProAm klasēm konfigurācija atšķirsies no PRO, jo abas starta taisnes virzienā dosies no pretējās puses, t.i. no tiltiņa. Pašlaik dalībai sacensībās gatavojas arī jaunākais Baltijas drifteris, Nikolass Bertāns, kuram ir tikai 12 gadi, un, kurš savu dalību jaunajā sezonā ir pieteicis ar HGK komandas būvētu sporta auto. Dalībnieku reģistrācija vēl ir atvērta, bet jau tagad redzams, ka izskatās, ka arī Street un Proam klasēs tiks aizvadīti Top32 tandēmu iebraucieni!

Baltijas drifta sezonas atklāšanas dienaskārtība:

Sestdiena, 6. maijs (PRO klase)

12:00 – sacensību atklāšana

12:30 – kvalifikācija

15:00 – TOP 32 finālbraucieni

18:10 - apbalvošana

Svētdiena, 7. maijs (Street un ProAm klases)

13:00 – sacensību atklāšana

13:30 - ProAm kvalifikācija

15:30 – Street finālbraucieni

17:00 – ProAm finālbraucieni

19:00 – apbalvošana

Biļešu iepriekšpārdošanā pieejamas visās biļešu servisa kasēs un Statoil DUS, pieejamas iepriekšpārdošanā ir tribīņu biļetes, visiem tribīņu biļešu īpašniekiem, katru dienu no 17:00 būs pieejams arī dalībnieku parks, ar iespēju apskatīt drifta auto tuvāk.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz divām dienām maksā 13 EUR, bērniem 5 EUR, uz sestdienu atsevišķi 10 EUR pieaugušajiem, bērniem 3 EUR, uz Svētdienu atsevišķi pieaugušajiem 8 EUR, bērniem 3 EUR. Uz vietas sacensību dienā būs pieejamas arī dalībnieku parka biļetes.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu