Batraks un Vanks Biķerniekos izcīna uzvaras Baltijas čempionāta 1.posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Latvijas braucēji Artūrs Batraks un Jānis Vanks svētdien izcīnīja uzvaras Biķerniekos notikušā Baltijas autošosejas čempionāta pirmajā posmā.

Batraks svētdien bija labākais «Baltic Touring Car» klasē. Pirmajā braucienā viņš, startējot no pirmās starta vietas, aizvadīja spraigu cīņu ar lietuvieti Egīdiju Valeišu, latvietim uzvaru izraujot vien pēdējā līkumā pirms finiša.

Savukārt otrajā braucienā Batraks bija otrais, kas viņam ļāva tikt pie pirmās vietas divu braucienu summā. Tikmēr cits Latvijas sportists Pāvels Ščapovs izcīnīja sesto pozīciju.

Tikmēr S1600 klasē pārliecinošu sniegumu demonstrēja igaunis Stīvens Pūsts, kurš abos braucienos jau pirmajos metros pārliecinoši ieguva pārsvaru un varēja svinēt uzvaru pirmajā posmā, kamēr Kristaps Mietulis abos braucienos bija otrajā vietā, bet trešais noslēgumā bija Dmitrijs Savatējevs.

Spraigas sacensības notika Nacionālajā klasē, kur uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas čempions Vanks. Viņš pirmajā braucienā startēja no pēdējās vietas, tomēr latvietim izdevās aizcīnīties līdz otrajai vietai, bet otrajā braucienā tika izcīnīta uzvara. Otrajā vietā pirmajā posmā bija Garijs Rožkalns, bet trešais - Aldis Fokrots.

Šosezon Baltijas autošosejas čempionātā paredzēti četri posmi.

Paralēli Baltijas autošosejas čempionātam Biķerniekos norisinājās arī Ziemeļeiropas zonas čempionāta (NEZ) pirmais posms.

«Porsche GT3 Cup» sacensībās divu braucienu summā izcīnīja soms Jusi Kusiniemi, kamēr «Legend Car» klasē labākais bija viņa tautietis Matiass Hertens, bet labākais no Latvijas bija Mārtiņš Steinerts, kurš ieņēma septīto vietu.

Savukārt «V8 Thundercar» klasē uzvarēja Jari Nurminens, bet V1600 klasē divu braucienu summā triumfēja somiete Mirella Nurminena-Mikonena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu