«Celtnieka» handbolisti arī otrajā finālspēlē pieveic «Tenax»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Rīgas «Celtnieka» handbola komanda svētdien izcīnīja uzvaru arī «SynotTip» Latvijas vīriešu virslīgas finālsērijas otrajā mačā un tagad to šķir vairs tikai viens panākums no titula.

«Celtnieks» savā laukumā ar 25:22 (14:9) droši apspēlēja iepriekšējo gadu čempionus Dobeles «Tenax», sērijā līdz trim panākumiem izvirzoties vadībā ar 2-0.

Pēc desmit spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 4:4, tomēr nākamos trīs vārtus iemeta mājinieki, turklāt puslaika beigās pārsvaru palielināja arī līdz pieciem vārtiem (14:9). Otrajā spēles daļā vairs «Celtnieks» konkurentus tuvāk par diviem vārtiem nepielaida, soļojot pretim Latvijas čempionu titulam.

Uzvarētājiem astoņus vārtus iemeta Artūrs Lazdiņš, bet pa piecām reizēm precīzi bija Rihards Leja un Roberts Freibergs, kamēr «Tenax» rindās ar pieciem gūtiem vārtiem izcēlās Egils Politers.

Sērijas pirmajā mačā pirms astoņām dienām «Celtnieks» uzvarēja arī izbraukumā ar 31:30, bet trešā spēle gaidāma vien tikai 14.maijā Dobelē, jo pirms tam Latvijas izlase nākamnedēļ aizvadīs ļoti svarīgas 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Nīderlandi.

«Tenax» un «Celtnieka» handbolisti finālā tiekas trešo gadu pēc kārtas. Abās iepriekšējās fināla sērijās Dobeles komanda izjuta gana nopietnu rīdzinieku pretestību, tomēr izcīnīja uzvaru ar 3-0.

Savās pusfināla sērijās gan «Tenax», gan «Celtnieks» izcīnīja uzvaras ar rezultātu 2-0. Dobelnieki diezgan pārliecinoši tika galā ar «Ogre»/«Miandum» vienību, bet «Celtnieks» aizvadīja daudz saspringtāku pusfinālu pret Ludzas «Latgols».

Sērijas par trešo vietu otrais mačs svētdien risināsies Ogrē. Pirmajā cīņā «Latgols» savā laukumā ar 31:28 pieveica «Ogre»/«Miandum».

Tikmēr piekto vietu svētdien garantēja ASK/LSPA komanda, kas turnīra par 5.-7.vietu cīņā ar 26:23 (14:11) pārspēja «Jūrmalas Sportu». Pirms šīs cīņas bija skaidrs, ka dueļa uzvarētāji izcīnīs piekto vietu, bet neizšķirta gadījumā piektās vietas liktenis noskaidrotos pēdējā spēlē.

Spēles pirmo divu minūšu laikā armijnieki nokļuva iedzinējos ar 0:2, taču turpmākajās desmit minūtēs atbildēja ar sešiem vārtiem pēc kārtas un pārņēma vadību ar 6:2. Iekrāto pārsvaru ASK/LSPA spēja ne tikai noturēt, bet arī palielināt, vienubrīd panākot arī +7 (13:6 spēles 21.minūtē pēc Ulda Zariņa metiena). Tiesa, puslaika galotni labāk nospēlēja jūrmalnieki un prata pietuvoties triju vārtu attālumā - 14:11.

Otrā puslaika sākumā mājiniekiem izdevās palielināt savu pārsvaru līdz pieciem vārtiem (17:12) un pārliecinošu sniegumu rīdzinieki demonstrēja arī vēlāk. 52.minūtē ASK/LSPA atrāviens pēc Ērika Drobota metiena sasniedza jau +8 (24:16). Spēles galotnē «Jūrmalas Sportam» izdevās sadeldēt mājinieku pārsvaru, taču ASK/LSPA uzvara netika apdraudēta - 26:23.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 7/2 vārtiem bija Drobots, kamēr piecas reizes izcēlās Emīls Reniņš, bet jūrmalniekiem sešus vārtus guva Mareks Černousovs.

Ar šo panākumu ASK/LSPA komandu nodrošinājusi sev piekto vietu, kamēr «Jūrmalas Sports» finišēs sestā, bet «Vaiņode» - septītā. Armijniekiem un jūrmalniekiem ir pa pieciem punktiem, bet labāka bilance savstarpējās spēlēs ir ASK/LSPA, kamēr «Vaiņode» ir bez punktiem. Tādējādi pēdējai spēlei 4.maijā starp Vaiņodes un ASK/LSPA komandām no turnīra tabulas viedokļa nebūs nekādas nozīmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu