Ovečkins un «Capitals» atkal zaudē Krosbija «Penguins»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas trillerī Kanādas galvaspilsētā Otavā sestdien ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Žans-Gabriels Pažo, kamēr ASV galvaspilsētā Vašingtonā pērnā gada čempione Pitsburgas «Penguins» viesos arī otro reizi uzvarēja «Capitals» komandu.

Aizvadītajā Austrumu konferences pusfināla mačā «Senators» otrajā pagarinājumā ar 6:5 (1:1, 1:3, 3:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Ņujorkas «Rangers» komandu, sērijā pēc diviem mačiem savā laukumā izvirzoties vadībā ar 2-0. Pažo sniegums īpaši iespaidīgs ir ar faktu, ka divus vārtus viņš iemeta pamatlaika noslēdzošajās trijās minūtēs un 19 sekundēs, abas reizes pielabojot ripas lidojuma virzienu, kā arī ātrajā pretuzbrukumā izcēlās ar uzvaras vārtiem cīņas 83.minūtē.

«Šķiet, ka aizvēru acis, kad metu. Un ripa veiksmīgi ielidoja vārtos,» Pažo pauda par uzvaru atnesušo metienu. «Es biju kā debesīs un tas ir brīdis, ko nekad neaizmirsīšu.»

Lielāko daļu mača vadībā atradās «Rangers» komanda, kuras labā divus vārtus iemeta Breidijs Šejs, 46.minūtē vēl panākot 5:3. Tikmēr pa reizei visiem izcēlās austrietis Mihaels Grabners, Kriss Kreiders un Dereks Stepans.

Savukārt «Capitals» komandā bez Pažo atzīmējās arī Marks Metots un Marks Stounss.

Nākamās divas šīs sērijas cīņas gaidāmas Ņujorkā.

Citā Austrumu konferences pusfināla cīņā «Penguins» ar rezultātu 6:2 (0:0, 3:1, 3:1) droši apspēlēja Vašingtonas «Capitals», divu līgas spilgtāko zvaigžņu cīņā Sidnijam Krosbijam un Aleksandram Ovečkinam izpildot pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Šeit uzvarētājiem Fils Kesels un Džeiks Gencels iemeta pa diviem vārtiem, bet «Capitals» komandu pārstāvošais pērn Vezina balvu kā līgas labākais vārtsargs ieguvušais Breidens Holtbijs atvairīja vien 11 no 14 metieniem un pēc otrās trešdaļas viņu nomainīja.

Svarīga spēlē bija pirmā trešdaļa, kad «Penguins» vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 16 pretinieku raidījumus, bet otrā perioda sākumā viesus vadībā mazākumā izvirzīja Mets Kalens. Kaut jau trešajā minūtē izlīdzinājumu panāca Mets Niskanens, otrās trešdaļas turpinājumā pa reizei izcēlās Kesels un Gencels, bet trešā perioda sākumā pirmais no viņiem panāca arī 4:1.

Turpinājumā vienus vārtus mājiniekiem atguva zviedrs Niklass Bekstrems, tomēr trešdaļas sestajā minūtē Jevgēņijs Malkins atjaunoja trīs vārtu pārsvaru viesiem, kamēr sesto ripu Gencels iemeta tukšos vārtos. Holtbija aizstājušais vācietis Filips Grubauers tika galā vien ar diviem no pirmajiem četriem metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Penguins» komanda pārņēmusi vadību ar 2-0, turklāt nākamās divas cīņas regulārās sezonas uzvarētājai «Capitals» būs jāaizvada viesos.

Kā zināms, Rietumu konferences pusfināla sērijās pašlaik talantīgā Edmontonas «Oilers» komanda pēc diviem izbraukuma mačiem ar 2-0 ir priekšā Anaheimas «Ducks», kamēr Sentluisas «Blues» cīnās 1-1 ar Nešvilas «Predators».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu