Džošua: Vēlreiz uzvarēšu Kļičko un mani atcerēsies kā vienu no diženajiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu smagsvara bokseris Entonijs Džošua ir pārliecināts, ka viņam sestdien izdosies vēlreiz pieveikt leģendāro ukraini Vladimiru Kļičko, sperot soli pretim tam, lai viņu atcerētos kā vienu no visu laiku diženākajiem bokseriem.

Sestdien brits 90 000 skatītāju klātbūtnē Vemblija stadionā Londonā sacentīsies ar Kļičko. Tā būs viena no lielākajām boksa smagsvaru cīņām pēdējos gados.

Džošua centīsies trešo reizi aizstāvēt Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) smagsvaru jostu, kā arī iegūt pašlaik vakanto Pasaules Boksa asociācijas (WBA) jostu. Džošua 2012.gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs, bet kopš tā laika profesionālajā karjerā viņš visas 18 cīņas noslēdzis ar priekšlaicīgu uzvaru.

Tikmēr Kļičko bija nepārspēts deviņus ar pusi gadus, tomēr 2015.gada novembrī savā līdz šim pēdējā cīņā pēc punktiem šokējoši piekāpās citam britu bokserim Taisonam Fjūrijam.

«Es par zemu nenovērtēju nevienu no pretiniekiem,» ceturtdien preses konferencē pauda Džošua. «Vienmēr cenšos atdot visus spēkus. 29.aprīlis būs tikai vēl viens solis, lai iekļūtu starp boksa leģendām.»

«Esmu sagatavojies šai dienai, ierakstīšu savā kontā vēl vienu uzvaru un virzīsimies uz priekšu,» pārliecināts bija brits, kurš vēlas kļūt par tādu boksa leģendu kā Lenokss Lūiss, Maiks Taisons, Džo Freizers, Muhameds Ali un citi.

Anglijā dzimušais Džošua, kuram ir nigēriešu vecāki, boksam pievērsās vien 2008.gadā un četrus gadus vēlāk kļuva par olimpisko čempionu.

«Viņš ir lielisks piemērs kā bokss var izmainīt kāda dzīvi. Viņš vēlas izaicināt pats sevi,» teica Džošua promouteris Edijs Hērns.

«Domājiet, ka es pēc 27 gadiem sportā esmu cīņas pastarītis? Nedomāju viss,» izteicās Kļičko, kurš salīdzināja, ka ar boksu nodarbojas tik ilgi cik gadu ir Džošua. «Jūtos jauns, izsalcis, pazemīgs un apsēsts ar mērķi, lai pēc cīņas manas rokas tiktu paceltas kā uzvarētājam.»

Šobrīd 41 gadus vecais Kļičko karjeras laikā piedalījies 68 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu.

Lielbritānijas boksa apmeklētības rekords ir tieši 90 000 skatītāju, kad 1939.gadā pirmā smagā svara kategorijā «Whie City» stadionā Londonā spēkojās Lens Hārvijs un Džoks Makevojs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu