Vecāķos notiks starptautiskas orientēšanās sacensības «Rīgas kausi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas orientēšanās sezonas lielākajiem Latvijas kausa izcīņas posmiem – «Rīgas kausi» – jau šajā nedēļas nogalē viesosies Vecāķos, pulcējot 600 dalībniekus no 12 valstīm.

«Rīgas kausi» ir 2017. gada Latvijas kausa izcīņas trešais posms, kas norisināsies divas dienas - 22. un 23. aprīlī. Abas dienas dalībnieki sacentīsies vidējā distancē. Pirmajā sacensību dienā elites grupās būs iespēja iegūt Pasaules ranga (WRE) punktus, kamēr otrajā notiks iedzīšanas sacensības un cīņa par uzvaru kopvērtējumā, jo sacensību uzvarētāji tiks noteikti, summējot abu dienu distanču rezultātus.

Sacensību organizēšanai izvēlēta Vecāķu apkārtne, kur dalībniekus gaida pārsvarā parkveida priežu mežs ar priežu jaunaudzēm un detalizēts kāpu reljefs, kur skrienamība būs no labas līdz vidējai. Augstākā vieta kartē – 25 m virs jūras līmeņa.

Sestdien starts vidējā distancē tiks dots no plkst. 14, bet svētdien dalībnieki distancē dosies no plkst. 11. Sacensībās laipni gaidīts ikviens orientierists un orientēšanās skrējiena interesents. Dalībnieki varēs startēt sev atbilstošā vecuma un sportiskās sagatavotības grupā, jo organizatori ir parūpējušies par dažādas sarežģītības un grūtības pakāpes distancēm.

Aizvadītajā gadā vīru elitē par uzvaru kopvērtējumā cīnījās 26 dalībnieki, sīvākā cīņa norisinājās starp pirmās un otrās vietas ieguvēju. Finiša spurtā spēcīgāks izrādījās orientierists no Baltkrievijas Andrejs Salins, kamēr pašmāju Artūrs Pauliņš palika otrais, bet trešajā vietā ierindojās Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas.

Šogad cīņa gaidāma starp vairāk nekā 30 sportistiem. Starp favorītiem noteikti minams Artūrs Pauliņš, kā arī par godalgotām vietām kopvērtējumā cīnīsies Latvijas orientieristi Uldis Upītis, Dāvis Dišlers, Andris Kivlenieks, Artjoms Rekuņenko un Mārtiņš Sirmais. Daži no spēcīgākajiem, piemēram, Jānis Kūms, Jānis Tamužs un Chareyre Valentin no Francijas izvēlējušies startēt tikai sacensību pirmajā dienā.

Starp dāmām uzvarētāju prognozēt grūti, taču starp favorītēm ir pagājušā gada TOP3 – lietuviete Sandra Paužaite un pašmāju sportistes Inga Dambe un Aija Skrastiņa. Tāpat sīvas konkurentes viņām būs arī Sandra Grosberga, Elizabete Blūmentāle un Lietuvas orientieriste Gabija Ražaitīte.

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2017. gadā sastāv no 16 posmiem un notiek no aprīļa līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu