Talantīgais latviešu basketbolists pieteicies šī gada NBA draftam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Talantīgais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pieteicies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, pavēstīja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Patlaban 19 gadus vecais Kurucs šosezon pārstāv Barselonas «Lassa», kuras rindās piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā, bet ikdienā pārstāv kluba otro vienību, kas spēlē Spānijas pēc spēka otrajā līgā. Tajā viņš 24 mačos vidēji izcēlies ar 9,5 punktiem un 2,8 atlēkušajām bumbām.

Iepriekš vairāki autoritatīvi NBA drafta prognožu sarakstu sastādītāji šī gada klubu izvēlē Kurucam paredz vietu drafta pirmajā kārtā, kurā divas izvēles būs arī šosezon līgas izteiktai pastarītei «Nets».

Interneta izdevums «The Vertical» Kurucu savā 2017.gada NBA drafta prognozē ierindo 21.vietā, kamēr interneta vietņu «draftexpress.com» un «NBAdraft.net» vērtējumā Kurucs ir ierindots 22 un 23.pozīcijā.

Vieta draftā tiek prognozēta arī Anžejam Pasečņikam, kurš spēlē Spānijas klubā Grankanārijas «Herbalife». Tāpat draftam gatavojas pieteikties jaunais talants Verners Kohs, kurš spēlē Čehijā.

Šī gada NBA drafts norisināsies 22.jūnijā, bet savus pieteikumus basketbolisti var izdarīt līdz šīs nedēļas beigām.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando «Magic» komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Savukārt NBA ir spēlējuši četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas «Timberwolves», Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu