Pahars: Vai nu būsim vienoti, vai paliksim tur, kur esam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Četrus darba gadus Latvijas izlases galvenā trenera amatā Marians Pahars vienmēr atcerēsies ar siltām domām, atzīstot gan, ka šajā laikā nevienu spēli neizdevās aizvadīt optimālajā sastāvā.

Pahars amatā atradās kopš 2013.gada vasaras, tomēr marta beigās dienu pēc kapitulācijas pārbaudes spēlē Gruzijai ar 0:5 viņš atkāpās no amata. Līdz ar to pagaidām valstsvienība ir bez galvenā trenera, kaut jūnijā Pasaules kausa kvalifikācijas cīņā jāsacenšas ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli.

«Šie bija četri labi gadi un vienmēr tos atcerēšos ar siltumu. Protams, saņēmu kritiku, nebija tik labi rezultāti, kā līdzjutēji gaidīja. Tomēr bija labi gadi, pārveidojām komandu un centāmies,» ceturtdien tikšanās laikā ar žurnālistiem teica Pahars. «Protams, ne viss izdevās un tāpēc tagad arī esmu šādā situācijā.»

Pahars atklāja, ka pēc spēles Gruzijā vēlu naktī viņam spēlētāji zvanījuši, aicinājuši tikties un lūdza neaiziet no amata. «Tā dēļ vien bija vērts strādāt.»

Pēc neveiksmīgā pēdējā laika snieguma Latvijas izlase šomēnes atkāpusies uz 124.vietu FIFA rangā, kas ir zemākā tās vēsturē.

«Esam situācijā, ka mums vairs nav citi varianti - vai nu būsim vienoti, vai paliksim tur, kur esam pašlaik,» pauda treneris. «Ja es sāktu darbu no jauna, daudz lietas nemainītu. Jā, detaļās bija kļūdas, bet neviens nezina, kuras bija pašas galvenās - tā ir tēma ekspertiem.»

«Bija ļoti cienījamas spēles, pat nesenā pret Šveici, kurā gan zaudējām. Epizodiski šajā mačā laukuma malā guva lielu baudu, jo tas pie kā treniņos strādājām, izdevās. Tomēr nevarējām to noturēt 90 minūšu garumā,» teica speciālists.

Kā vienu no lielākajiem neveiksmju iemesliem Pahars nosauca daudzās spēlētāju traumas. «Četru gadu laikā nevienu spēli neaizvadījām tādā sastāvā, kādā vēlētos. Nevienu. Varbūt bija spēle Islandē, kad veseli bija Aleksandrs Cauņa, Artūrs Zjuzins, Deniss Rakels, bet pēc tam traumas. Jebkurai komandai ir grūti, ja no sastāva izkrīt 5-6 spēlētāji. Negribu meklēt attaisnojumus, jo visu parāda rezultāts uz tablo, tomēr šis noteikti ir viens no iemesliem.»

Šobrīd 40 gadus vecais Pahars izlasi vadīja 33 oficiālās izlašu spēlēs, kurās tika izcīnītas astoņas uzvaras, desmit reizes nospēlēts neizšķirti un 15 mačos zaudēts, bet vārtu attiecība šajos mačos bija 28:49 par sliktu Latvijai.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējā valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova pēdējais mačs noslēdzās ar rezultātu 0:5, kad Latvijas izlase kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu