Sprādzienos cietušais «Borussia» klubs: Visi bijām šokā. Mūsu domas šobrīd ir ar Marku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sprādzienos cietusī Vācijas futbola komanda Dortmundes «Borussia» spēs savākties trešdien gaidāmajam UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajai spēlei pret Francijas vienību «Monaco», uzskata kluba prezidents Hanss Joahims Vacke.

«Borussia» autobusu otrdien ceļā uz stadionu skāra trīs sprādzieni, kā rezultātā pēc šī atgadījuma šīs vienības duelis tās laukumā pret Francijas komandu «Monaco» tika pārcelts uz trešdienu.

Policija šobrīd veic izmeklēšanu un cenšas apzināt aizdomās turamos, taču pagaidām šos sprādzienus par teroraktiem vēl nesauc. Tāpat tiek vēstīts, ka sprādzienu vietā atrasta vēstule, kuras autentiskums tiek pārbaudīts.

Varasiestādes pārbauda arī sprādzienu iespējamo saistību ar islāmistiem, jo atrastajā vēstulē pieminēts Ziemassvētkos notikušais uzbrukums Berlīnē un Vācijas izlūkošanas lidmašīnu «Tornado» piedalīšanās starptautiskajā koalīcijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

«Šādā krīzes situācijā «Borussia» klubs spēs savākties,» sacīja tā prezidents Vacke. «Komanda un treneri bija šokā, bet pašlaik mums jāmēģina tam tikt pāri.»

Vacke atklāja, ka sprādzieni notikuši pēc tam, kad komanda atstājusi viesnīcu, bet eksplozijas notikušas ceļmalā.

Šajā atgadījumā cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu. Lai gan sākotnēji tika ziņots, ka viņš nav nopietni ievainots, vēlāk izrādījās, ka futbolistam, kurš 12 spēles aizvadījis arī Spānijas izlasē, ir lauzta roka, tāpēc bija nepieciešama operācija.

«Mēs visi bijām šokā. Mūsu visu domas šobrīd ir ar Marku. Ceram uz ātru viņa atveseļošanos,» izteicās «Borussia» kapteinis Marsels Šmelcers.

Negadījuma brīdī blakus Bartram sēdējis vārtsargs Romans Burki atklāja, ka sprādzieni notikuši, kad autobuss izbraucis uz galvenā ceļa.

«Pēc sprādziena mēs visi noliecāmies, bet tie, kuri varēja, nogūlās uz grīdas. Tobrīd nezinājām, kas ir noticis,» sacīja Burki. «Visi bijām šokēti, neviens tobrīd par futbolu nedomāja.»

Autobuss šajās eksplozijās nebija ievērojami cietis, taču tam no triecieniem bija izsisti pāris logi.

Sprādzienus nosodījis arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno, kamēr Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) vadītājs Aleksandrs Čeferins slavēja rīkotāju pieņemto lēmumu pārcelt spēli uz citu dienu.

«Vēlos izteikt arī daudz komplimentu mūsu faniem, kuri uz notikušo reaģēja ļoti adekvāti un solīdi. Tagad šo negadījumu nebūs viegli dabūt ārā no saviem prātiem, turklāt gan jau sekas būs jūtamas arī trešdienas spēlē,» izteicās Vacke.

Pēc otrdienas mača solidarizējās arī «Borussia» un «Monaco» komandu fani, jo Dortmundes kluba līdzjutēji laipni piedāvāja pretinieku vienības līdzjutējiem naktsmājas. Turklāt arī «Monaco» vadība nāca klajā ar paziņojumu, ka saviem līdzjutējiem Dortmundē apmaksās naktsmājas līdz 80 eiro vērtībai.

Trešdien abu vienību duelis Dortmundē ieplānots plkst.19.45 pēc Latvijas laika.

Šajā dienā laukumā dosies arī pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides «Atletico» no Spānijas, kas savā laukumā uzņems pērnās sezonas pārsteidzošo Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras «City», bet Vācijas grands Minhenes «Bayern» mājās spēkosies ar trofejas īpašnieci Madrides «Real» no Spānijas.

Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks pēc nedēļas.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn UEFA Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu