Porziņģa komandas biedrs pleca operācijas dēļ var izlaist pat pusgadu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedram Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas «Knicks» Žoakimam Noā paredzēta pleca operācija, kas viņam var liegt spēlēt 4-6 mēnešus, vēsta interneta portāls «The Vertical».

Jau iepriekš 32 gadus vecajam Noā par aizliegto vielu lietošanu tika piespriesta 20 maču diskvalifikācija, kā rezultātā viņš nepiedalās sezonas noslēdzošajās astoņās spēlēs, kā arī nevarēs to darīt nākamās sezonas pirmajās 12 cīņās.

Noā jau vairākus gadus ir problēmas ar kreiso plecu, kam tagad nepieciešama operācija. Francūzim jau janvārī tika veikta ceļgala operācija, bet veselības likstu dēļ viņš nav spēlējis kopš 4.februāra.

Šosezon Noā tāpat neplānoja atgriezties laukumā, bet ārsti uzskata, ka pēc pleca operācijas viņš jauno NBA sezonu būs gatavs uzsākt ar 13.sezonas maču, kad arī noslēgsies viņa diskvalifikācija.

Noā «Knicks» komandai pievienojās pirms šīs sezonas, noslēdzot četru gadu līgumu par 72 miljoniem ASV dolāru (67 miljoni eiro). Viņš apvienojās ar savu bijušo komandas biedru Čikāgas «Bulls» rindās Deriku Rouzu, kuram turklāt ceļgala traumas dēļ sezona arī noslēdzās priekšlaicīgi.

Šosezon Noā laukumā devās 46 spēlēs, kurās vidēji guva piecus punktus, kā arī izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas, kas ir labākais rādītājs komandā. Pēdējās divās sezonās kopā viņš laukumā izgājis vien 75 mačos.

Iepriekš Noā deviņas sezonas pārstāvēja «Bulls» komandu. Viņš ir leģendārā Francijas tenisista Janika Noā un 1978.gada «Mis Zviedrija» uzvarētājas Sesīlijas Rodes dēls.

Noā jau ir bijušas problēmas ar neatļautām vielām, jo 2008.gadā viņš tika īslaicīgi apcietināts par marihuānas glabāšanu un alkohola lietošanas noteikumu pārkāpumiem.

«Knicks» trešdien aizvadīs savu šīs sezonas noslēdzošo spēli, savā laukumā uzņemot Filadelfijas «76ers». Tiesa, jau tagad zināms, ka tā šo sezonu noslēgs Austrumu konferences 12.vietā, bet 81 mačā komandai izdevies gūt 30 uzvaras.

Ņujorkas vienība izslēgšanas turnīram nav kvalificējusies ceturto sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu