«Ventspils» basketbolisti nodrošina uzvaru LBL regulārajā turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

«Ventspils» komanda «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien viesos ar 83:52 (18:15, 21:9, 22:13, 22:15) pārspēja «Latvijas Universitātes» (LU) komandu, nodrošinot uzvaru regulārajā turnīrā.

Ventspilniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Māris Gulbis, bet pa 12 punktiem sameta Aigars Šķēle un Folerins Kempbels, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas piespēles. Savukārt pa desmit punktiem sameta Kristaps Janičenoks un Ingus Jakovičs.

LU rindās ar desmit punktiem atzīmējās Linards Jaunzems.

Studenti pirmajā ceturtdaļā spēja izrādīt nelielu pretestību spēcīgajiem pretiniekiem, bet «Ventspils» otrajā ceturksnī veica izrāvienu 15:2, pēc kura ieguva drošu pārsvaru (35:19), ko palielināja līdz mačs finālsvilpei.

Šosezon šī vienībām bija ceturtā un noslēdzošā savstarpējā tikšanās reize, un visos dueļos pie gana drošām uzvarām izdevies tikt «Ventspils» komandai.

Trešdien «Ventspils» basketbolisti sensacionāli ar 85:95 zaudēja «Ogre»/«Kumho Tyre» komandai un priekšlaicīgi nenodrošināja sev uzvaru regulārajā turnīrā.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 25 uzvarām 28 mačos ir «Ventspils» komanda, kurai ar 12 uzvarām 16 spēlēs seko «VEF Rīga». Trešā ar 19 uzvarām 29 mačos ir pagājušās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 16 uzvarām 29 mačos seko «Jēkabpils», bet piektā ar 14 panākumiem 28 mačos ir «Barons kvartāls», bet 50% bilance ar 15 uzvarām 30 spēlēs ir arī «Liepāja»/«Triobet» komandai.

Aiz pirmā sešinieka ar 12 uzvarām 29 mačos seko «Ogre»/«Kumho Tyre» un «Jūrmala»/«Fēnikss». Turnīra tabulu noslēdz «Latvijas Universitāte», kas izcīnījusi piecas uzvaras 30 mačos un «Valka»/«Valga», kas guvusi trīs panākumus 18 spēlēs.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu